32 Gnosis nu! Kosmos en microkosmos

Gnosis nu! – online jaarprogramma – week 32
Kosmos en microkosmos
6 augustus 2022

 

WEEK 1 – WEEK 2WEEK 3  – WEEK 4 – WEEK 5 – WEEK 6 – WEEK 7 – WEEK 8WEEK 9 – WEEK 10 – WEEK 11 – WEEK 12 – WEEK 13 – WEEK 14 – WEEK 15WEEK 16 – WEEK 17 – WEEK 18 – WEEK 19 – WEEK 20 – WEEK 21 – WEEK 22 – WEEK 23 – WEEK 24WEEK 25 – WEEK 26 – WEEK 27 – WEEK 28 – WEEK 29 – WEEK 30 – WEEK 31 – WEEK 32WEEK 33 – WEEK 34 – WEEK 35 – WEEK 36 – WEEK 37 – WEEK 38 – WEEK 39 – WEEK 40 – WEEK 41 – WEEK 42 – WEEK 43WEEK 44WEEK 45 – WEEK 46 – WEEK 47 – WEEK 48 – WEEK 49 – WEEK 50 – WEEK 51 – WEEK 52 – WEEK 53

BESTEL ER IS GEEN LEDIGE RUIMTE

Is het niet heel erg logisch dat als er sprake is van een macrokosmos en een kosmos, er ook sprake moet zijn van een microkosmos? De macrokosmos is het zonnestelsel, de kosmos is de aarde en de microkosmos de mens. Deze drie zijn geheel met elkaar verbonden. Bewegingen in het ene stelsel hebben invloed in het andere stelsel. Het grote in het kleine, maar ook het kleine in het grote.

Wij hebben allen dus het grootste belang bij alles wat zich op en in de aarde afspeelt, maar ook wat zich in het zonnestelsel afspeelt en tot ontwikkeling komt, omdat wij daar ten nauwste mee verbonden zijn. Een verstoring in de kosmos (onze aarde) heeft haar invloed op de macrokosmos (het zonnestelsel), maar ook op de microkosmos (ons lichaam met zijn verschillende voertuigen).

Als mens denk je dat je invloed beperkt is, maar dat zou in werkelijkheid wel eens heel anders kunnen zijn. Uit een kleine beweging, kan een grote verandering voortkomen. Ik denk daarbij aan de caleidoscoop die ik vroeger als kind zo intrigerend vond. Je gaf maar een heel klein draaitje aan de buis en meteen ontstond er een heel ander mozaïek. Kleine veranderingen, kunnen dus grote gevolgen hebben.

Zodoende kunnen we meer verschil maken dan wij denken. Als iedereen bewuster omgaat met het milieu, bijvoorbeeld door minder de auto te gebruiken, door minder licht aan te doen, door de verwarming wat lager te zetten, door minder te vliegen, minder vlees te eten; als 7 miljard mensen op de wereld iets in zouden leveren, dan zou het een enorm verschil maken. Waarbij altijd opgaat dat degenen die het meest hebben, ook het meest in kunnen leveren.

Zo is het ook in termen van bewustzijnsontwikkeling. Degenen die het meest ontwikkeld zijn, hebben de zorg voor de minder ontwikkelden. Zo zal ook de meest bewuste mens, zorgdragen voor de minder bewuste. Het is als de ouder die zorgt voor zijn kind.

De wijze mens zal altijd alleen maar anderen om-niet willen helpen, omdat hij niet anders kan. Zijn wijsheid is de liefde zelf en die zal met een ieder worden gedeeld, zonder aanziens des persoons. Als wij boven het persoonlijke weten uit te stijgen, als we voorbij kunnen gaan aan onze zintuiglijkheid, dan worden wij eens weer kinderen van de zon.

Wij hebben allen het hoogste belang bij alles wat zich op en in de aarde, in de huishouding van de natuur, en in het zonnestelsel afspeelt en tot ontwikkeling komt, omdat wij daarmee ten nauwste verbonden zijn. Een verstoring van de kosmos (onze aarde) veroorzaakt een verstoring in de macrokosmos (het zonnestelsel), doch ook een verstoring in de microkosmos (ons lichaam met zijn voertuigen). Onze levensproblemen zijn altijd te verklaren uit magnetische processen, ontwikkelingen en conflicten.

Onze ‘moeder-aarde’ als kosmos is een kind van de zon, doch de mens is dit eveneens als microkosmos. De bewoners van alle planeten van ons zonnestelsel zijn onze broeders en zusters en wat de gnosis wordt genoemd is niets anders dan de waarheid en de werkelijkheid met betrekking tot alles wat in het gehele zonnestelsel als hoogste goddelijke idee is bedoeld en vastgelegd.

Een waarlijk gnostiek mens is geen bewoner meer van de aarde, doch van de zon. Hiermee wordt bedoeld het zonnestelsel als eenheid, als één lichaam van de heilige aarde, de magnetische éénwording met God en zijn plan als microkosmos. Het gnostieke magnetische proces voert tot deze grootse volheerlijke bestemming!

Uit: Er is geen ledige ruimte
Hoofdstuk: Magnetische stromingen

BESTEL ER IS GEEN LEDIGE RUIMTE

BELUISTER GEPREKJES EN LEES MEER OVER DE BOVENSTAANDE AFGEPRIJSDE BOEKJES