Ons leren kennen

De website spiritueleteksten.nl is sinds 2014 het weblog van Pentagram boekwinkel. Wanneer je belangstelling hebt voor levende spiritualiteit, raden we je aan deze website regelmatig te bezoeken, want je vindt hier een schat aan kennis en informatie in de vorm van blogs, boeken, boekgedeelten, tijdschriften, online-programma’s, podcasts, video’s en gegevens over activiteiten. Als je op geïnteresseerd bent in specifieke onderwerpen, kun je zoeken via het zoekveld in de rechterkolom of via het menu.

Schrijf je in voor onze gratis wekelijkse nieuwsbrief. Dan  wordt je op de hoogte gehouden van onder andere nieuwe uitgaven, activiteiten en lopende online-programma’s. Ook kun je op die manier desgewenst onze driejarige online leergang Eeuwige wijsheid nu! volgen.

Bij Pentagram boekwinkel kun je alle Nederlandse boeken kopen die ook bij andere boekwinkels verkrijgbaar zijn. Dat kun je online doen via onze website pentagramboekwinkel.com , maar uiteraard ben je ook van harte welkom in onze boekwinkel ruime en rust uitstralende winkel in Haarlem, Bakenessergracht 1 (circa 7 minuten lopen vanaf station Haarlem). Daar kun je vele spirituele boeken inzien. Kenmerkend voor de boeken in ons assortiment is dat deze verband houden met de thema’s GOD – KOSMOS – MENS .

We hebben ook een boekwinkel op het conferentiecentrum Renova in Bilthoven, maar die is alleen geopend op bepaalde uren voor mensen die deelnemen aan bepaalde activiteiten die daar worden gehouden.

Pentagram boekwinkel in Haarlem is onderdeel van Rozenkruis Pers, de uitgeverij die verbonden is aan het Gouden Rozenkruis. Rozenkruis Pers geeft boeken uit die geschreven zijn door de oprichters van de Internationale School van het Gouden Rozenkruis (ook bekend als het Lectorium Rosicrucianum), door leerlingen van het Rozenkruis en andere door andere auteurs. We werken met een klein team van vaste medewerkers en vele vrijwilligers.

DOWNLOAD DE BOEKENBROCHURE VAN ROZEKRUIS PERS (PDF)

Oude culturen
Egypte
Manicheïsme
Oude culturen algemeen

Christendom

Oosterse wijsheid
Taoïsme
Boedhisme
Soefisme
Oosterse wijsheid algemeen

Gnostiek-Hermetisch
Gnostiek
Hermetisch

Graal Katharen Rozenkruis
Graal
Katharen
Rozenkruis

Geestelijke stromingen
Antroposofie
Theosofie
Kabbalah
Geestelijke stromingen algemeen

Spiritualiteit nu

Natuur en wetenschap
Natuur
Wetenschap

Kunst en geschiedenis
Kunst
Geschiedenis

Mens en maatschappij
Gezondheid
Opvoeding
Psychologie
Mens en maatschappij algemeen

Filosofie
Plato
Spinoza
Ficino
Filosofie algemeen

Literatuur
Romans
Verhalen
Poëzie
Mythen

Jeugdboeken
Jeugd vanaf 3 jaar
Jeugd vanaf 6 jaar
Jeugd vanaf 10 jaar
Jeugd vanaf 13 jaar

Cadeauboekjes

Uitgaven Rozenkruis pers & de Morgenster

LOGON Magazine

Pentagram Boekwinkel
Bakenessergracht 1
2011 JS Haarlem

Telefoon (023) 532 38 52
E-mail info (at) pentagramboekwinkel (punt) com

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.30 – 12.00 uur en 13.00 – 17.00 uur