Boek 4: Mysteriën van Tao en de Daodejing

BESTEL MYSTERIËN VAN TAO EN DE DAODEJING

Boek 4 van de Spirituele teksten bibliotheek
MYSTERIËN VAN TAO EN DE DAODEJING – NEGEN TAOÏSTISCHE THEMA’S EN LAO ZI’S MEESTERWERK DOOR HENRI BOREL

Door Elly Nooyen

Tao is in de kosmos, in ons zonnestelsel, overal op aarde, in de bomen, in de planten en de dieren, in de bergen en stenen. In cellen en atomen. Tao is ook in de mens. Toch is Tao op geen enkele manier waarneembaar. Verdiep je in thema’s van de Daodejing van Chinese wijze Lao Zi. Ervaar de diepe wijsheid in de alom geprezen Nederlandse vertaling door Henri Borel.

De Daodejing fascineert ons misschien omdat het iets in ons raakt dat we niet makkelijk kunnen benoemen. Het resoneert met iets geheimzinnigs dat diep in ons binnenste verscholen ligt, waarvan we ons vaag bewust zijn zonder dat we er precies de vinger op kunnen leggen. We staan als het ware voor de poort van het mysterie en zijn naarstig op zoek naar de sleutel.

Dit vierde boek van de Spirituele teksten bibliotheek bevat naast alle teksten van het online-programma Mysteriën van Tao ook alle 81 verzen van de Daodejing in modern Nederlands. Een geschrift waardoor je je hele leven kunt laten inspireren.

  1. Je openstellen voor Tao
  2. De Teh ontvangen
  3. Het stille midden ervaren
  4. Je tijdloze natuur volgen
  5. De weg van het midden gaan
  6. Zonder begeerte zijn
  7. Werken met drie tijdloze schatten
  8. Niets doen dat tegen Tao ingaat
  9. Tot nieuwe mens transformeren

De levensfilosofie van Lao Zi.105

BESTEL MYSTERIËN VAN TAO EN DE DAODEJING

Onder het lezen heb ik het in mijn hart gesloten.
Anneke

Voor mij waren deze teksten mijn eerste ervaring met Tao. Ze waren echt een verrassing. Snel werd me duidelijk dat mijn rationeel redeneren in verband met de Tao tot geen enkel resultaat leidt. Hoewel ik er soms geen snars van begrijp weten deze teksten mijn nieuwsgierigheid, mijn willen kennen voorturend te prikkelen. Kortom: ik ben blij dat ik dit heb gevonden.
Ben

Heel bijzonder deze openheid … zodat een stukje mysterie toch zichtbaar wordt.
Ilse

Er is iets open gebroken en er stromen als het ware allemaal nieuwe lijntjes die iets te zeggen hebben en nieuw perspectief bieden. Enerzijds ben ik terug in de tijd en anderzijds ligt een nieuwe tijd voor me open.
Marian

Zo worstel ik nu met de polariteit van volledig verantwoordelijkheid nemen voor mijn bestaan of juist volledig overgeven aan Tao. Ergens moeten die twee uitersten elkaar raken, maar ik zie nog niet waar.
Kees

Heel hartelijk dank voor deze prachtige teksten. Ze schenken me verwondering en blijheid in mijn hart.
Sandra

cover Mysterien van Tao en de Daodejing 600

BESTEL MYSTERIËN VAN TAO EN DE DAODEJING