36 Transfiguratie nu! Een volmaakt muziekinstrument

Transfiguratie nu! – online jaarprogramma – week 36
Een volmaakt muziekinstrument
9 september 2023

 

WEEK 1 – WEEK 2 – WEEK 3 – WEEK 4 – WEEK 5 – WEEK 6 – WEEK 7 – WEEK 8 – WEEK 9 – WEEK 10 – WEEK 11 – WEEK 12 – WEEK 13 – WEEK 14 – WEEK 15 – WEEK 16 – WEEK 17 – WEEK 18 – WEEK 19 – WEEK 20 – WEEK 21  – WEEK 22 – WEEK 23 – WEEK 24 – WEEK 25 – WEEK 26 – WEEK 27 – WEEK 28 – WEEK 29 – WEEK 30 – WEEK 31 – WEEK 32 – WEEK 33 – WEEK 34 – WEEK 35 – WEEK 36 – WEEK 37 – WEEK 38 – WEEK 39 – WEEK 40 – WEEK 41 – WEEK 42 – WEEK 43 – WEEK 44 – WEEK 45 – WEEK 46 – WEEK 47 – WEEK 48 – WEEK 49 – WEEK 50 – WEEK 51 – WEEK 52

Het strottenhoofd, in samenwerking met de mond en keelholte, is één van de volmaaktste muziekinstrumenten waarover de mens beschikt. De menselijke stem, zo kan men zeggen, is het gevolg van de samenwerking van diverse organen.

Wist u dat de menselijke stem en het woord dat wij spreken mede het gevolg zijn van onze gehele zintuiglijke gerichtheid: van onze gedachten, van ons gevoelsleven, van onze bloedsspanningen, van onze totale toestand-van-zijn?

Wist u dat wij door middel van onze stem deze toestand-van-zijn niet slechts kenbaar maken, maar deze ook om ons heen verspreiden? Wij doen dat niet slechts door onze uitstraling, maar door onze stem maken wij onze uitstraling in deze natuur werkzaam tot een magisch vermogen. 

Uit: Het Gouden Rozenkruis, deel 4 van de Rozenserie
Hoofdstuk 3: De menselijke stem 

BESTEL HET GOUDEN ROZENKRUIS

De Japanse onderzoeker Masaru Emoto maakte foto’s van bevroren waterkristallen en ontdekte dat water dat positief wordt toegesproken hele mooie volmaakte kristallen vormde, terwijl water waartegen negatieve woorden, gedachten en emoties waren geuit, lelijke en misvormde kristallen te zien gaf.

Er is het gezegde: Een goed woord baat, een kwaad woord schaadt. In het strottenhoofd komt de menselijke stem tot leven door het in trilling brengen van de stembanden met behulp van lucht, van adem. In de keelholte, achter en voor in de mond worden de verschillende klanken gevormd tot woorden. Wij kunnen spreken, zingen, en daarmee een sfeer om ons heen spreiden. Welke sfeer is afhankelijk van onze toestand van zijn.

Zijn we boos, haatdragend dan zal het doorklinken in de woorden, ook al spreken we mooie woorden. Zijn we vriendelijk of liefdevol, dan dragen onze woorden, ook al staan we te stumperen en te stotteren toch de genegenheid die we van binnen voelen.

Wanneer je het pad van bevrijding gaat, verlang je naar het leven van de ziel. Licht en harmonie te spreiden voor al wat is en leeft. Dit kan en doe je niet zelf. Door jezelf achter te laten ga je een nieuwe ademhaling binnen en verhef je je tot de volkomen adem van de gnosis. Deze adem des levens, zegt Catharose de Petri, herleidt je natuur tot de oorspronkelijke samenhang, dan spreek en zing je door de woorden heen het woord van den beginne. Je prachtig menselijk muziekinstrument, je stem is dan afgestemd op het woord, dat licht, liefde en leven is.

BESTEL DE VIERDELIGE ROZENSERIE