42 Rozenkruis nu! Nieuwe hemelboog gespannen

Rozenkruis nu! – online jaarprogramma 2024 – week 42
Nieuwe hemelboog gespannen (hymne 2)
19 oktober 2024

 

WEEK 1 – WEEK 2WEEK 3 – WEEK 4WEEK 5WEEK 6 – WEEK 7 – WEEK 8 – WEEK 9WEEK 10 – WEEK 11 – WEEK 12 – WEEK 13WEEK 14 – WEEK 15 – WEEK 16 – WEEK 17 – WEEK 18 – WEEK 19 – WEEK 20WEEK 21WEEK 22WEEK 23 – WEEK 24 – WEEK 25 – WEEK 26WEEK 27 – WEEK 28 – WEEK 29 – WEEK 30WEEK 31 – WEEK 32 – WEEK 33 – WEEK 34 – WEEK 35 – WEEK 36 – WEEK 37WEEK 38 – WEEK 39 – WEEK 40 – WEEK 41 – WEEK 42

BESTEL DE MACHTIGE TEKENS VAN GODS RAAD

Wat eeuwig is, heeft altijd geëxisteerd. Het heeft geen begin en het heeft geen einde. (…) De nieuwe hemel-aarde, het nieuwe zonnestelsel, heeft altijd bestaan. En de ingewijden van alle tijden waren ermee verbonden, zij leefden er geheel en al uit. Die nieuwe hemel-aarde is bezig zich te ontsluieren voor de dialectische mens. 

Uit: De machtige tekens van Gods raad 
Hoofdstuk: Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde

BESTEL DE MACHTIGE TEKENS VAN GODS RAAD

Het leven in deze tijd wordt voor velen bepaald door zorgen. Zorgen vanwege de vele conflicten in de wereld, zorgen om werk en wonen, om de toekomst, onze dierbaren, onze gezondheid. Hoe valt dat te rijmen met de Bijbelse tekst uit Mattheüs 6 ‘Wie van jullie kan met al zijn zorgen een el toevoegen aan zijn leven? (…) Maak je dus niet bezorgd om de dag van morgen.’ Hoe zou het zijn als we verlost zouden zijn van al die zorgen?

De eeuwigheid boort zich in de tijd om haar aanwezigheid kenbaar te maken aan de nog zo gevangen mens. Waarom? Om hem de genade te verlenen van de goddelijke hulp. De eeuwigheid daalt tot ons in om ons de genade, de liefde en de kracht te verlenen, teneinde te kunnen ontstijgen aan de natuur des doods, die bezig is ons tot een vloek te worden. De vuurgloed der ontstijging houdt ons omvat, en wat velen meenden te moeten verstaan als een intense teistering, is de louterende vlam der vertering, die al het onheilige wegbrandt en het pad naar boven voor ons openbreekt.

BESTEL DE MACHTIGE TEKENS VAN GODS RAAD

Blijkt niet steeds duidelijker dat wij als mensheid niet in staat zijn waarachtige, blijvende  wereldvrede te realiseren? Alles wat we doen, verkeert vroeg of laat in zijn tegendeel. En toch streven wij naar vrijheid, naar liefde. Is dit leven dan uitzichtloos? Is er geen zicht op ware vrede, vrijheid, waarachtige liefde? Die is er zéker wel, in het diepst van ons hart.

Hoe zou het zijn als we ons zouden durven toevertrouwen aan dat liefdevolle rustpunt, de Godsvonk in onszelf, die wacht om zich te kunnen ontwikkelen? Door het proces dat dan ín ons gaat plaatsvinden, verdwijnen angst, zorg en vrees naar de achtergrond, tot we er uiteindelijk van vrijkomen. Doen wij dat zelf? Nee, dat kan alleen de Kracht van de Liefde in ons teweeg brengen. Loslaten is in feite toelaten van die Liefdekracht. Toelaten dat de krachten van het nieuwe levensveld in een liefdevol proces de hindernissen in onszelf aan het licht brengen, doorstralen en oplossen. Dat vraagt moed. Maar wat een verandering van perspectief vindt er dan plaats!

Door als persoon dagelijks een stapje terug te doen maak je ruimte voor de krachten van het nieuwe levensveld, dat er eigenlijk altijd al was. Als je volhoudt op dit pad van toelaten en opruimen, wordt zijn werkzaamheid sterker en sterker. Dan verschuift ons perspectief geleidelijk naar het alleen-goede, dan wordt onze waarneming verruimd en blijken alle persoonlijke ervaringen essentiële schatten te zijn. Dan blijft er een diepe dankbaarheid voor alle mogelijkheden die we hebben meegekregen, voor alle ervaringen die we in het Licht mogen opdoen, en voor alle hulp die ons vanuit het nieuwe levensveld toestroomt. 

Dit is een tijd van extremen, ook in de natuur. Maar tussen de buien door verschijnt soms een regenboog. Deze boog van belofte toont ons een zevenvoudige kleurenpracht, symbool voor de zeven treden die we in ons innerlijk kunnen bestijgen. Die zeven kleuren komen voort uit het ene reine Licht. Dat Licht wenkt ons.

Een nieuwe hemelboog is voor de mensheid gespannen. Het is de boog van het oorspronkelijke levensveld. Iets wat er altijd al was en is, en wacht op het moment dat de mens zich innerlijk omwendt om het zich te her-inneren. Alle tegenstellingen vallen daar ineen tot ware Eenheid, Vrijheid en Liefde. Die Liefdekracht gaat in en door je werken, niet alleen voor jezelf maar ook voor je omgeving. Dat is het begin van waarachtige wereldvrede. Waarom zou je nog aarzelen?  

 

HYMNE 2

Geest is eeuwig ongeboren
Geest is Bron van Albestaan;
Geest is niet in tijd verloren,
buiten grenzen gaan zijn paân.
Ruimte, eind begin en tijden
vormen denken, waan en wens
in de oorden van het lijden
van de stofgeboren mens.

’t Geen we zien met aardse ogen
is het wiel van wisseling,
dat ondanks het felste pogen
nimmer staakt zijn wenteling.
’t Stofkleed wordt steeds weer verslonden
door der doden wil en kracht
en de ziel teruggezonden
in de oorden van de nacht.

Eens kan ’t wonder zich gaan heffen,
lichtend als de dageraad
door het Christus’ liefdetreffen
dat als vuur de leerling slaat.
In die brand wordt dood gebannen,
en de stof – verbrijzeling;
Nieuwe hemelboog gespannen,
en het leven – heiliging.

BESTEL DE MACHTIGE TEKENS VAN GODS RAAD

LEES OVER DE BOVENSTAANDE BOEKJES MET AQUARIUS CONFERENTIES