38 Rozenkruis nu! Ons wijst slechts het spoor van de liefde

Rozenkruis nu! – online jaarprogramma 2024 – week 38
Ons wijst slechts het spoor van de liefde (hymne 193)
21 september 2024

 

WEEK 1 – WEEK 2WEEK 3 – WEEK 4WEEK 5WEEK 6 – WEEK 7 – WEEK 8 – WEEK 9WEEK 10 – WEEK 11 – WEEK 12 – WEEK 13WEEK 14 – WEEK 15 – WEEK 16 – WEEK 17 – WEEK 18 – WEEK 19 – WEEK 20WEEK 21WEEK 22WEEK 23 – WEEK 24 – WEEK 25 – WEEK 26WEEK 27 – WEEK 28 – WEEK 29 – WEEK 30WEEK 31 – WEEK 32 – WEEK 33 – WEEK 34 – WEEK 35 – WEEK 36 – WEEK 37WEEK 38

BESTEL DE VUURGLOED VAN DE ONTSTIJGING

De smartbewustwording van de ziel is een schrede op het pad dat voert naar de zelfvolmaking. Het ondergaan van het Christuslijden is een gelukkige harmonie, een verheven vibratie die de snaren van onze ziel beroert. Niet het sentimentele aanvoelen van de dingen en het daarop reageren, maar het daadwerkelijke innerlijke verdriet, het ondergaan van de gespletenheid in deze wereld met het werkelijk begrijpen van het geneesmiddel, doet uit de ware innerlijke bewogenheid een ontzaglijke kracht oprijzen. Een kracht die wij u allen toewensen, want het is de alles beheersende en alles overwinnende kracht van de Liefde.

Uit: De vuurgloed van de ontstijging
Hoofdstuk: Innerlijke bewogenheid

BESTEL DE VUURGLOED VAN DE ONTSTIJGING

We staan in onze tijd voor grote uitdagingen. Oude structuren houden geen stand, nieuwe moeten nog ontdekt worden. Ondertussen slaan de oude machten om zich heen. Het is een tijd waarin de vibratie zich verhoogd, je ziet het terug in de wereld. Alles gaat sneller, de atmosfeer van de aarde staat onder hoge spanning. De aarde warmt letterlijk op.

Maar ook in onszelf, opgejaagd door een grote onrust zoeken we verwoed naar een zekere rust. Het lijkt of we blijven hangen in het sentimenteel aanvoelen van dingen en daarop in al onze bewogenheid vaak fel reageren. Maar zou dit ook maar iets kunnen oplossen? Zou de strijd gestaakt kunnen worden wanneer wij onze eigen strijd aan toevoegen? Onze eigen mening, eigen oordeel, emoties.

Er is maar één geneesmiddel wat de wereld en haar mensheid kan genezen. Er is maar één oplossing, één uitweg, één antwoord op alles wat er in de wereld gaande is. Er is maar één middel dat de gespletenheid in deze wereld kan helen en tot één maken. Het is de Liefde.

Alle bewogenheid, alle leed in de wereld heeft als doel ons bewust te maken. Het is de smartbewustwording van de ziel die een schrede op het pad is dat ons voert naar de zelfvolmaking, zoals Wim Leene het zo prachtig verwoordt. Door bewustzijn, door inzicht en wijsheid komt er een kracht in ons vrij die werkelijk alles kan overwinnen. Niet door strijd maar door de zachtmoedigheid. De kracht van de liefde.

Alles wordt gedragen door deze kracht. Alles is in de kern verbonden met deze liefde. Daar waar wij de strijd in de wereld, en nog belangrijker de strijd in onszelf, staken en ons inkeren tot de stille kern van ons wezen, ontsluiten wij haar kern en komt de alles overwinnende kracht van de liefde vrij. Als we haar spoor volgen, reizen we uit de beperkingen van deze wereld de eeuwige liefde tegemoet.

 

HYMNE 193

Wij zien nu de Lichtende Morgen,
de Morgen van ’t Nieuwe Land.
Weg zijn nu de donkere wolken,
de duisternis rond het verstand.
De ziel heeft de wade doorbroken,
die ons lang in boeien hield.
Wij zien nu het Doel van het Leven,
nu ’t Rozenkruis ons zo bezielt.

Wij gaan nu met kracht nieuwe wegen,
het Pad zo lang voorbereid,
Aquarius, doel van het leven,
waar zich nu het Lichtkleed aan wijdt.
De Ster staat onwankelbaar stralend
in ’t microcosmisch gewaad.
En zij zal niet langer meer falen,
de Sterrengang gaan van Gods Raad.

Ons wijst slechts het spoor van de Liefde,
de kracht die ons nu doorstroomt.
In Liefde gaan wij dan te zamen
naar ’t land waar de Broederschap woont.
Wij gaan tot het Sanctum Sanctorum,
het Huis van de Heil’ge Geest,
doorwaden de zee onzer driften
en vieren het Opstandingsfeest.

BESTEL DE VUURGLOED VAN DE ONTSTIJGING

LEES OVER DE BOVENSTAANDE BOEKEN OVER DE ROZENKRUISERS