Het gratis online-programma Spirituele Kerst – links naar de teksten, podcasts, schilderijen en muziek, editie 2019 – 2020

Iedere dag: wat goede muziek horen,
uit een goed boek lezen,
een mooi schilderij zien 
en een paar redelijke woorden spreken.

Johann Wolfgang von Goethe

In het dagelijkse leven lukt het vaak niet dit advies van Goethe (fakkeldrager van het Rozenkruis 11) op te volgen. Misschien lukt het je wel in de komende kerstperiode, die bij uitstek geschikt is voor bezinning en bezieling. Op zondag 22 december 2019 vond om 05.19 uur de winterzonnnestilstand plaats. De dagen werden daarna heel geleidelijk weer langer. We nodigen je uit om deel te nemen aan ons alom gewaardeerde online-programma Spirituele Kerst.

Deelnemers aan de online-programma’s van Pentagram boekwinkel ontvingen van 22 december 2019 tot en met 6 januari 2020 dagelijks een email met links naar een verhaal en een beschouwing daarover die ze konden lezen en/of beluisteren. Alle beschouwingen en spirituele teksten zijn opgenomen in het boek Spirituele KerstIn deze editie linken we in de dagelijkse mails ook naar onder andere schilderijen met een diepe symboliek en naar muziek(video’s). 

We wensen je een inspirerende kerstperiode

BESTEL HET BOEK SPIRITUELE KERST

 

6 thoughts on “Het gratis online-programma Spirituele Kerst – links naar de teksten, podcasts, schilderijen en muziek, editie 2019 – 2020

 1. MONIQUE

  Ik wil jullie bedanken uit de grond van mijn hart voor het Kerst programma! Wat een rijkdom, wat een schoonheid….
  Ik heb genoten.
  Dank, dank, dank 🧡🙏

  Reageren
  1. André de Boer

   Graag gedaan Monique. Dank voor je reactie. We vonden het ook een feest om dit programma, uitgebreider dan in de afgelopen jaren, samen te stellen.

   Reageren
  2. n van schie

   Dank voor de waardevolle inspirerende,verhalen/boodschappen/inzichtmomenten.
   Moge de Goddelijke intelligentie in en door ons werken, en dat verwezenlijken waar we hier in de
   levenslessen op worden gewezen.
   Dank, het was zeer de moeite waard.

   Reageren
 2. Willeke

  Elke ochtend en elke avond weer verwachtingsvol de geschenken vol schoonheid en diepte in ontvangst nemen en uitpakken. Lezen, luisteren, kijken met het hart. Mijn grote dank.

  Willeke

  Reageren
 3. Mariet van den Oever

  De lezingen vind ik heel inspirerend en verdiepend. Jammer dat ik de lezing van 6 Jan. Niet naar voren kon krijgen ik. mis daardoor de afronding van deze serie. De diepe wijsheid en det alles omringende betekenis van de geboorte van het Christuskind brengt me bij een vervullende Verwondering.
  Dank voor de afleveringen die ik kon volgen op mijn tablet.

  Vriendelijke groet Mariet van den Oever

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *