Twaalfdelige cursus in Zutphen en Zwolle: De weg van de gnosis – van wijsheidsstromingen naar innerlijke wijsheid

LEES OVER DE CURSUS GNOSIS, UNIVERSEEL BEWUSTZIJN IN ZUTPHEN 2023-2024

BESTEL GNOSIS, STROMEN VAN LICHT IN EUROPA

In het cursusjaar 2021-2022 verzorgde Stichting Rozenkruis in Zutphen vanaf donderdagmiddag 30 september een twaalfdelige cursus over de weg van de gnosis. De docenten Johan van der Cammen en Gerard Olsthoorn maken met maximaal vijftien deelnemers op twaalf donderdagmiddagen in de torenkamer van Sint Elisabeth een reis door de geschiedenis van de gnosis. Daarbij vormen hoofdstukken uit de syllabus ‘Van wijsheidsstromingen naar innerlijke wijsheid – de weg van de gnosis’ een leidraad. De cursus wordt ook gegeven in Zwolle vanaf maandagavond 4 oktober. 

Sinds het beschikbaar komen, eind vorige eeuw, van de vertalingen van de Nag Hammadi geschriften, waaronder de evangeliën van Thomas, van Filippus en van de Waarheid, mogen publicaties over de gnosis – de kennis van het hart – zich verheugen in een levendige belangstelling. Maar de bibliotheek van Nag Hammadi is zeker niet onze enige bewaard gebleven bron van gnostieke wijsheid. Vanaf Socrates tot op de huidige dag zijn er steeds mensen geweest die werden geïnspireerd door de gnosis en ervan getuigden.

Een aantal hiervan worden dit cursusjaar behandeld. Daarvoor is een selectie gemaakt uit de achttiendelige cursus ‘Van wijsheidsstromingen naar innerlijke wijsheid – De weg van de gnosis’ volgens onderstaand rooster. De Romeinse cijfers verwijzen naar de hoofdstukken. Het boek Gnosis – Stromen van Licht in Europa van Peter Huijs sluit goed aan bij de cursus.

BESTEL GNOSIS, STROMEN VAN LICHT IN EUROPA

Als lesmateriaal is de complete achttiendelige cursus beschikbaar. De cursusmap à € 20 wordt apart afgerekend met de docent. De cursus is ontwikkeld binnen het Lectorium Rosicrucianum. Er is geen voorkennis vereist.

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Data: van donderdag 30 september 2021 tot donderdag 10 maart 2022
  • Tijd: 13.30 – 15.30 uur
  • Zaal: Torenkamer St. Elisabeth
  • Adres: Geweldigershoek 39, Zutphen
  • Docenten: Johan van der Cammen en Gerard Olsthoorn
  • Prijs: € 180, dit bedrag kan na de eerste les, als de cursus inderdaad voldoet aan de verwachtingen, overgemaakt worden op IBAN NL35 ABNA 0592 8688 77 van Stichting Rozenkruis te Haarlem.
  • Inschrijven: rechtstreeks bij de docent: jcjmvandercammen@gmail.com

BESTEL GNOSIS, STROMEN VAN LICHT IN EUROPA