MEER LEZEN OVER HET SYMPOSION OP 13 NOVEMBER 2022 EN INSCHRIJVEN
Jan Geurtz en Claude van de Berge zijn gastsprekers op het symposion ‘Het onnoembare heeft vele namen’ dat Stichting Rozenkruis organiseert op zondag 13 november 2022 op het conferentiecentrum Renova in Bilthoven. Hieronder volgen korte beschrijvingen van drie boeken van beide sprekers die dan verkrijgbaar zullen zijn. Pentagram boekwinkel op Renova zal tijdens het symposion de hele dag geopend zijn.
1 Verslaafd aan liefde, de weg naar zelfacceptatie en geluk in relaties- Jan Geurtz
In de spirituele bestseller ‘ Verslaafd aan liefde’ laat Jan Geurtz zien dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelfafwijzing. Die proberen we te compenseren met onze zoektocht naar waardering van anderen. Maar dat werkt averechts: het maakt ons juist onzekerder en dus steeds afhankelijker. Zo ontstaat er een verslaving aan liefde, erkenning en de veiligheid van een relatie. Op inspirerende wijze laat Geurtz in Verslaafd aan liefde’ zien hoe we onze behoeftigheid aan liefde en erkenning kunnen veranderen in onvoorwaardelijk en duurzaam geluk – voor iedereen die bekneld zit in een liefdesrelatie, of in het gemis eraan.
LEES MEER OVER VERSLAAFD AAN LIEFDE
Wijzen naar de maan, over de zoekticht naar verlichting in het dagelijks leven – Jan Geurtz
In zijn boek ‘Wijzen naar de maan’ toont Jan Geurtz hoe we via liefde en lijden bewuster kunnen leven naar onze natuurlijke staat van Zijn. ‘Wijzen naar de maan’ is een verzameling boeiende, ontroerende en gedeeltelijk autobiografische verhalen die laten zien hoe spiritualiteit in een gewoon mens kan ontwaken en zich vervolgens kan ontwikkelen. Hoe leer je vanuit een nieuw perspectief te kijken naar je emotionele problemen? Een boek over de spirituele zoektocht in het leven van alledag.
LEES MEER OVER WIJZEN NAAR DE MAAN
Gebed tot de leegte – Claude van de Berge
Gebed tot de leegte vormt een eenheid van lyrische, filosofische en verhalende gedichten. Het ritme van de taal wekt het gevoel van een aanwezigheid. Een aanwezigheid die als een leegte wordt ervaren. Steeds meer onthult deze leegte zich als een onbegrensde onuitsprekelijkheid. Taal en onzegbaarheid worden aan elkaar gelijk. Gebed tot de leegte is poëzie die spreekt over het wezen van de poëzie. Of het gedicht dat, zich onttrekkend aan de psychotische activiteitsdwang van de economie, door zijn traagheid, rust en stilte, als een kosmologie van de taal de vorm aanneemt van meditatie.