Boeken over licht: spiritueel, letterlijk en figuurlijk

1 Licht op het pad & Door de gouden poort – Mabel Collins
‘Licht op het pad’ is geschreven door Mabel Collins voor aspirant-leerlingen die de moeilijke weg willen gaan om hun eigen hart te leren kennen, wat alleen kan door het verbreken van de boeien van de persoonlijkheid. Het bevat voorschriften op het gebied van het innerlijke leven die door hun eenvoud zo krachtig zijn dat ze vele levens als gids kunnen dienen. De schrijfster heeft de voorschriften van uitgebreide aantekeningen voorzien. ‘Door de gouden poort’ bevat raadgevingen die als een verdere toelichting kunnen worden gezien bij Licht op het pad.

LEES MEER OVER LICHT OP HET PAD

LEES MEER OVER DE GOUDEN POORT

BESTEL LICHT OP HET PAD & DOOR DE GOUDEN POORT

2 De intelligentie van licht – Jacob Israel Liberman
We weten allemaal dat planten licht nodig hebben om te kunnen groeien en bloeien en dat zij hun bladeren naar het licht toebewegen. Voor onze eigen gezondheid en persoonlijke groei is het net zo belangrijk dat we ons door het licht laten leiden. In de Intelligentie van licht laat Jacob Liberman aan de hand van wetenschappelijk onderzoek, voorbeelden uit eigen praktijk en eigen ervaringen zien hoe je je kostbare gezichtsvermogen kunt versterken. Hij neemt je mee in zijn levensvisie, waarvan de kern een moeiteloze en ontspannen manier van (gewaar)zijn is. Benieuwd hoe hiermee diepgaande veranderingen in jouw leven bereikt kunnen worden? Dit boek laat zien hoe het werkt.

LEES MEER OVER DE INTELLIGENTIE VAN LICHT

BESTEL DE INTELLIGENTIE VAN LICHT

3 Volmaakt licht – Peter Huijs
Volmaakt Licht gaat beeldend in op de achtergronden van een groot aantal individuele menselijke kenmerken, die door de geschiedenis van vaak doorslaggevend belang zijn geweest bij de ontwikkeling van het vrije denken. Peter Huijs stelt dat geest, geestkracht het begin van de schepping is en dat de mens net zolang door onrust gedreven wordt, tot het moment dat hij deze scheppende kracht van de geest begrijpt en met begrip – gnosis – toepast.

BESTEL VOLMAAKT LICHT

4 Ode aan de zon – Willem Beekman
Wat of wie is de zon? Dat is de rode draad door dit boek: de samenhang tussen de uiterlijke verschijnselen in de natuur en de innerlijke betekenis ervan. Zo lees je over de invloed van de zon op de jaarringen van bomen, over de indrukwekkende halo om de zon, over het ritme van de zonsverduisteringen en het mysterieuze noorderlicht. Mythologische verhalen die verwijzen naar de zon komen uitgebreid aan bod, van de Egyptische zonnecultus en de rol van de scarabee tot de Scandinavische zonnegod Balder.

LEES MEER OVER ODE AAN DE ZON

BESTEL ODE AAN DE ZON

5 Reins licht, Ingrid Huting-van Niejenhuis
De in oktober 2020 verschenen roman ‘Reins licht’ van Ingrid Huting-van Niejenhuis gaat over Rein, over zijn leven en zoektocht naar het waarom van het leven, aangewakkerd door de drie beroemde levensvragen uit de oudheid. Gedurende zijn leven blijft Rein zich vragen stellen, maar de antwoorden vindt hij dichterbij dan hij vermoedt. In het boek gaat de schrijfster ook in op bekende spirituele leraren:  Hermes Trismegistus, Lao Zi, Rumi, Max Heindel (fakkeldrager van het Rozenkruis 19), Jiddu Krishnamurti en Etty Hillesum. Ook besteedt zij aandacht aan onder andere de katharen en het Aramees ‘Onze Vader’.

LEES MEER OVER REINS LICHT

BESTEL REINS LICHT