DOWNLOAD TIJDSCHRIFT PENTAGRAM 2018 (PDF, 78 PAGINA’s)
Hier kunt u lezen en/of downloaden (pdf) een editie van het tijdschrift Pentagram (78 pagina’s) als een eerbetoon aan de roos, universeel symbool van onbaatzuchtige liefde. Door de tijden heen het hoogste ideaal van de rozenkruiser, het brandpunt van zijn contemplatie. We verkennen het symbool aan de hand van haar schoonheid en inspiratie, die de dichters der eeuwen hun mooiste zangen hebben ontlokt.
Wat is het, dat haar dringt om de meest tere schoonheid, de zijdezachte structuur van haar blaadjes naar buiten te wenden, en een sprankje hoop in mensenharten te wekken? En eenmaal gewekt, waarom dan haar doorns, die het praktisch ondoenlijk maken haar schoonheid te bereiken? Haar perfecte symmetrie ligt verborgen in de onregelmatigheid van haar bladeren, haar essentie verbergt zij in rozengeur. Haar doorns, minstens zo interessant, en ook het kruis van haar stam wijzen op de noden van de tijd, en op het grote voorrecht mens te zijn.
O magisch symbool van het onbereikbare! Sublieme tegenspraak in een enkele bloem! Perfect beeld van de strevende mens! Slechts de nobele bij, die haar nectar verzamelt – en de mens, die haar doorn aan zijn hart durft te drukken, – vermogen de wereld te zien waarvan zij getuigt.
DOWNLOAD TIJDSCHRIFT PENTAGRAM 2018 (PDF, 78 PAGINA’s)
INHOUD PENTAGRAM 2018-2
- Het lied van de liefde
- Eeuwige roos
- De andere werkelijkheid van de roos
- De roos van de Rede
- De Aquariussamenzwering opnieuw belicht – Een herpositionering
- Opnieuw beginnen
- Alles trilt
- Toen ik probeerde te denken, staccato (Welk bewustzijn heeft de eenentwintigste eeuw nodig?)
- Orgaandonatie – stand van zaken
- Wat je ziet ben jezelf
- Het mysterie rond Francis Bacon – Was hij Shakespeare? Beïnvloedde hij de denkwereld van de rozenkruisers?
WERELDBEELDEN PLATEAU TCHIER DE BOREE
Omslag Pentagram 2018-2 en hierboven ’In het woeste en hooggelegen Parc naturel regional des Monts d’Ardèche (Frankrijk) creëerden de kunstenaars Serge Boyer & Fabienne Versé ‘L’Ère du Tchier de Borée’, (Boreas) dat zij beschouwden als inwijdings- en waarnemingslabyrint.