Boeken over vogels – paradijsvogel, knobbelzwaan, levenslessen, tuinvogels en prentenboek

1 De Paradijsvogel en andere mythische dieren – Ankie Hettema-Pieterse
‘De Paradijsvogel’ is een prachtig geïllustreerd hardcover-boek waarin Ankie Hettema-Pieterse 22 mysteriedieren op een poëtische manier beschrijft. De abstracte aquarellen zijn van Theo Lamers en elk mysteriedier is voorzien van een kleine pentekening van Dick Letema. Naast andere mythische dieren komen de volgende mythische vogels aan bod:  witte raaf, ibis, zwaan, paradijsvogel, duif, adelaar, feniks en pelikaan.

LEES MEER OVER DE PARADIJSVOGEL EN ANDERE MYTHISCHE DIEREN

BESTEL DE PARADIJSVOGEL EN ANDERE MYTHISCHE DIEREN

2 De knobbelzwaan – Ton Eggenhuizen
De knobbelzwaan is geen vogel waar de fanatieke vogelaar opgewonden van raakt. Veel vogelaars vinden het maar een suf parkbeest. Zelfs Linnaeus meende dat de knobbelzwaan niks anders was dan de tamme tegenhanger van de wilde zwaan. Anders dan de soortenjager genieten de meeste gewone vogelliefhebbers doorgaans wél van de knobbelzwaan en dichten het dier zelfs allerlei mooie eigenschappen toe. Zo staat de knobbelzwaan symbool voor trouw en liefde. De Almeerse stadsecoloog Ton Eggenhuizen is ook een liefhebber, maar dan een professionele. In zijn monografie laat Eggenhuizen zien dat knobbelzwanen juist in de stedelijke omgeving goed in staat zijn hun natuurlijke gedrag te vertonen: de vogels handhaven zich prima in de menselijke omgeving, storen zich weinig aan ons.

LEES MEER OVER ‘DE KNOBBELZWAAN’

BESTEL DE KNOBBELZWAAN

3 De 22 levenslessen die vogels ons leren – Philippe J. Dubois en Élise Rousseau
Vogels zijn uitstekende gidsen! Ontdek jezelf aan de hand van de wijze levenslessen van deze prachtige dieren. Een ideaal cadeau voor liefhebbers van natuur en spiritualiteit. ‘De 22 levenslessen die vogels ons leren’ ons een kijkje in de verassende en ontroerende levenswijsheid van vogels. Je zult ontdekken waarom de roodborst moediger is dan de adelaar en wat de noordse stern ons leert over het plezier van reizen. Ook leer je wat volgens de wilde eend en de pinguïn de beste route is om lief te hebben.

BESTEL DE 22 LEVENSLESSEN DIE VOGELS ONS LEREN – HARDBACK

BESTEL DE 22 LEVENSLESSEN DIE VOGELS ONS LEREN – EBOOK

4 Vogels in onze tuin, Paul Böhre
Prachtig geïllustreerde tuinvogelgids van de experts van Roots Magazine. Acrobatische duiven, slimme gaaien, parmantige roodborstjes en behendige zwaluwen: in elke tuin zie je een van deze bekende vogelsoorten weleens. Maar welke vogel zie je nu wanneer, waar nestelt hij graag en hoe herken je zijn roep? De vogelexperts van Roots Magazine vertellen je het in Vogels in onze tuin. De meest voorkomende 27 soorten komen uitgebreid in woord en beeld aan bod, maar ook de minder gangbare tuingasten krijgen een plek in dit fraai geïllustreerde boek.
In de vogeldroomtuin van kunstenaar en vogelliefhebber Erik van Ommen zijn alle bekende vogels regelmatig te vinden. Hij maakt de prachtigste aquarellen van ze en auteur Paul Böhre vult aan met verhalen, interessante details en weetjes.

BESTEL VOGELS IN ONZE TUIN

5 Overal zijn vogels – Britta Teckentrup
Zoek zeearenden die door de lucht zweven, neem een kijkje bij het nest van een specht en volg keizerspinguïns die de lage temperaturen doorstaan tijdens hun ijskoude reis naar de zee.
De kleurrijke wereld van vogels zit vol verrassingen. Bestseller-illustrator Britta Teckentrup brengt deze wonderlijke dieren tot leven in de mooiste kleuren.

LEES MEER OVER OVERAL ZIJN VOGELS

BESTEL OVERAL ZIJN VOGELS