Vijf boeken over de kringloop van het jaar en de jaarfeesten

1 De kringloop van het jaar, Rudolf Steiner
In tien voordrachten schildert Rudolf Steiner (fakkeldrager van het Rozenkruis 16) de kringloop van het jaar als een etherisch ademproces van de aarde. De aarde ademt in de winter in en in de zomer uit. Bewust of onbewust heeft de mens aan de grote beweging van de jaargetijden deel. Zo doet de aarde zich kennen als een levend organisme, waarachter geestelijke wezens schuilgaan – niet alleen de verschillende natuurgeesten, maar ook aartsengelwezens. Vier van deze aartsengelen zijn volgens Steiner verbonden met de vier grote jaarfeesten, respectievelijk Gabriël met Kerstmis, Rafaël met Pasen, Uriël met Sint-Jan en Michaël met het Michaëlsfeest zelf.

LEES MEER OVER HET MICHAELSFEEST

BESTEL DE KRINGLOOP VAN HET JAAR

2 Antroposofische weekspreuken, Rudolf Steiner

Met verwondering kijken naar jezelf vanuit de kringloop van het jaar en de bewegingen in de natuur, dat is wat de ‘weekspreuken’ van Rudolf Steiner met je doen. Ze nemen je innerlijk mee door de seizoenen lente, zomer, herfst en winter. Ze beginnen met Pasen, en voeren je langs de andere jaarfeesten weer naar het begin van de volgende kringloop. Iedere spreuk is een bezinning, een meditatie, waarin de ziel – het meest innerlijke van jezelf – zich verweven ziet met de wereld. Een wereld die niet alleen de aarde omvat, maar zich uitstrekt tot de kosmos, tot de geestelijke wereld.

LEES ANTROPOSOFISCHE WEEKSPREUKEN 23 FEBRUARI – 13 APRIL

BESTEL ANTROPOSOFISCHE WEEKSPREUKEN

3. De jaarfeesten als kringloop in het jaar, Emil Bock

De christelijke feesten begeleiden het ritmische verloop van de seizoenen. Emil Bock behandelt deze hoogtepunten van het jaar vaak in direct verband met de natuur. Een boek voor mensen die een gevoel willen ontwikkelen voor een ritmisch verloop van het jaar.

LEES OVER DE ADVENTSTIJD

BESTEL DE JAARFEESTEN ALS KRINGLOOP VAN HET JAAR

4 Spirituele Kerst, André de Boer en Tanja Rozema
Het goddelijke kan in de mens geboren worden en groeien. De kerstperiode is ideaal om je te verdiepen in die processen, want de poorten van de kosmos staan wijd open gedurende de heilige dagen en nachten. Beleef die bijzondere tijd van het jaar. Laat je raken door diepzinnige verhalen uit het Aquarius Evangelie.

LEES MEER OVER SPIRITUELE KERST

BESTEL SPIRITUELE KERST

5. Spirituele Pasen en Pinksteren, André de Boer en Tanja Rozema
Ieder mens is geroepen om eens de dood te overwinnen, om een onvergankelijke geestelijk lichaam op te bouwen dat ook bekend staat als het opstandingslichaam, verheerlijkt lichaam of gouden bruiloftskleed. Ervaar en begrijp de diepe wijsheid in oeroude verhalen over opstanding, hemelvaart en Pinksteren.

LEES MEER OVER SPIRITUELE PASEN EN PINKSTEREN

BESTEL SPIRITUELE PASEN EN PINKSTEREN

BELUISTER OF LEES DE BEZINNING OVER DE JAARFEESTEN