Het nieuwe Goud, wegen naar de werkelijkheid – evenement op zaterdag 3 september 2022 – Antropia Driebergen

LEES OVER ‘HET NIEUWE GOUD – WEGEN NAAR DE WERKELIJKHEID’ OP 3 SEPTEMBER 2022

De Antroposofische Vereniging, Stichting Rozenkruis en de Theosofische Vereniging slaan de handen in één en organiseren een gezamenlijk bijzondere dag voor mensen die op de één of andere manier de muren proberen te slechten van het materialistische denken en die op zoek zijn naar een ander perspectief op het leven en de werkelijkheid. Wilt u vanuit een spiritueel, positief perspectief naar deze tijd en zijn grote uitdagingen kijken? Zoekt u geestverwanten, jong en oud die net als u tasten naar een zien met de ogen van de ziel en een begrijpen met het hart? Dán is het evenement Het nieuwe goud – wegen naar de werkelijkheid de dag voor u! Kom dan op 3 september naar ‘Het nieuwe Goud. Wegen naar de werkelijkheid’, een evenement georganiseerd door antroposofen, theosofen en rozenkruisers.

De drie genoemde bewegingen die elkaar vinden in een spiritueel, positief mensbeeld en een hoopvol perspectief op de huidige tijd en zijn grote uitdagingen. Zij laten zich daarbij inspireren door de grote, universele wijsheidstradities die de mensheid in haar ontwikkelingsgang begeleiden. Samen behoren zij tot de oudste esoterische organisaties in Nederland en beschouwen zich als exponenten van die wijsheidstradities.

KENNISMAKEN MET DE DRIE GEESTELIJKE STROMINGEN VIA DE BOVENSTAANDE BOEKEN

PROGRAMMA IN HET KORT

10.00 – 11.20 Plenaire start in de Ionazaal

Aan het begin van de dag zijn er muziek, beweging en twee lezingen. De eerste door Klaas van Egmond over hoe we het juiste midden zijn kwijt geraakt en weer kunnen vinden. De tweede door Wendelijn van de Brul over innerlijke transformatie. Hannie te Grotenhuis en Pim Blomaard zijn de dagvoorzitters.

11.20 – 11.40 Pauze

LEES HET INTERVIEW OVER HET NIEUWE GOUD IN LOGON 2022-2

11.40 – 12.40 Workshops en lezingen

Een keuze uit workshops en lezingen, waaronder over de Egyptische mysteriën, de zielentaal van sprookjes, de kracht van rituelen, opgroeien in deze tijd, de aarde als levend organisme en het Openbaringenboek van Johannes.

LEES OVER DE BOVENSTAANDE BOEKEN VAN SPREKERS OP ‘HET NIEUWE GOUD’

12.40 – 14.00 Lunch

14.00 – 15.15 Workshops en lezingen

Opnieuw een keuze uit verschillende workshops en lezingen, waaronder over Perzische mystiek en soefisme, transpersoonlijke en spirituele ervaringen, wetenschap en spiritualiteit, het stellen van vragen en karma en reïncarnatie bekeken door de ogen van jonge mensen.

LEES OVER DE BOVENSTAANDE BOEKEN VAN SPREKERS OP ‘HET NIEUWE GOUD’

15.15 – 15.45 Pauze

15.45 – 16.45 Plenaire afsluiting in de Ionazaal

In het slotdeel van de dag klinkt opnieuw muziek en zullen vertegenwoordigers van de drie stromingen ingaan op vragen die gedurende de dag werden gesteld. We kijken met u terug en vooruit.

Tijdens Het nieuwe goud, wegen naar de werkelijkheid kunnen de boekentafels van de antroposofen, de theosofen en de rozenkruisers worden bezocht. Daar zijn boeken uit de wijsheidstradities aan te schaffen. Pentagram Boekwinkel vertegenwoordigt de traditie van de rozenkruisers.

  • Datum: zaterdag 3 september 2022
  • Tijd: 10.00 – 17.00 uur
  • Locatie: Antropia, Cultuur- en Congrescentrum – Landgoed de Reehorst (naast NS-station Driebergen-Zeist)
  • Adres: Hoofdstaat 8, Driebergen (navigeren naar Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
  • Prijs: € 50,- , Studentenprijs: € 20,-
  • Meer informatie en aanmelden: https://hetnieuwegoud.nl

 

De toegangskaarten zijn uitverkocht!
Meld u aan voor de wachtlijst.
Bij afzeggingen kunnen wij u misschien toch een toegangskaart aanbieden.

INSCHRIJVEN VOOR ‘HET NIEUWE GOUD, WEGEN NAAR DE WERKELIJKHEID