Spreuken en citaten over sprookjes

LEES OVER DE BOVENSTAANDE SPROOKJESBOEKEN

Het leven van ieder mens is een sprookje dat door de hand van God wordt geschreven.
Hans Christian Andersen

En ze leefden nog lang en gelukkig, stamt uit de tijd dat de mensen gemiddeld 30 werden.
Anoniem

Er was eens is werkelijk hier en nu.
Anoniem

Sprookjes zijn verhalen die de mensen wijs maken.
Anoniem

Vroeger vertelden ouders een sprookje aan hun kinderen zodat ze rustig zouden inslapen. Nu komen de kinderen tegen slapenstijd thuis en vertellen ons een sprookje waar wij niet van kunnen inslapen.
Anoniem

Leef alsof er geen middernacht bestaat.
Assepoester

Assepoester heeft nooit om een prins gevraagd. Ze vroeg een vrije avond en een jurk.
Kiera Cass

Sprookjes vertellen kinderen niet dat draken bestaan. Kinderen weten al dat draken bestaan. Sprookjes vertellen de kinderen dat draken kunnen worden gedood.
C.K. Chesterton

Ik vind dat mensen sprookjes zouden moeten lezen, want we zijn hongerig naar een mythologie die onze angsten aanspreekt.
Sandra Cisneros

Er is niets dat dieper gaat dan liefde. In sprookjes kussen prinssessen kikkers, en kikkers worden prinsen. In het werkelijke leven kussen prinsessen prinsen, en de prinsessen veranderen in kikkers.
Paulo Coelho

Een wetenschapper in zijn laboratorium is niet alleen maar een technicus, hij is ook een kind dat geconfronteerd wordt met natuurverschijnselen die net zoveel indruk op hem maken als sprookjes.
Marie Curie

Als je wilt dat je kinderen intelligent zijn, lees ze dan sprookjes voor. Wil je dat ze briljant zijn, lees ze meer sprookjes voor.
Albert Einstein

Filosofie is het tegengestelde van sprookjes.
Jostein Gaarder

Ik heb altijd gevoeld en voel nog steeds dat sprookjes een emotionele waarheid bevatten die zo diep is, dat er maar weinig dingen zijn die hen overleven.
Alice Hoffman

De wijdst verbreide en vermoedelijk oudste vorm van literatuur is het sprookje: een pretentieloos, droomachtig verhaaltje zonder aanwijsbare auteur dat in al zijn eenvoud soms moeilijk toegankelijk is voor een al te sophisticated publiek. In het (post)moderne tijdperk is het sprookje op de achtergrond geraakt, maar het blijft belangrijk omdat het ons op onnadrukkelijke wijze duidelijk maakt wat ons werkelijk bezighoudt.
Maria Kardaun

Niets is realistischer dan het sprookje, want sprookjes gaan over de dingen die er werkelijk toe doen. Inzicht in sprookjes is inzicht in het leven zelf.
Maria Kardaun

Het idee dat mijn leven een sprookje is, is op zichzelf een sprookje
Grace Kelly

Op een dag zul je oud genoeg zijn om weer sprookjes te gaan lezen.
C.S. Lewis

Maak van elke dag een sprookje. Red draken en versla verwende prinsessen. Kus af en toe een kikker en pluk de rijpe bramen.
Loesje

Levenswijsheid uit sprookjes:en ik leef nog lang en gelukkig.
Loesje

Sprookje. Er was lang geleden een goed boek. Maar dat is uitgeleend en nooit meer teruggebracht.
Loesje

Sprookjes bestaan alleen in de realiteit.
Loesje

Zevenmijlslaarzen bestaan in alle maten.
Loesje

Juist omdat in sprookjes allerlei innerlijke processen worden beschreven en de avonturen van de hoofdpersonen een afspiegeling zijn van van wat we in het leven kunnen tegenkomen, zijn ze een pedagogisch middel bij uitstek. Kinderen beleven het hele verhaal innerlijk mee; het hele verhaal speelt zich als het ware in henzelf af.
Hanne Looij

Sprookjes zijn beelden van een psychische of hogere werkelijkheid. Het gaat om universele waarheden, waardoor de beelden onmiddellijk herkend kunnen worden: door mensen uit alle culturen, door mannen en verouwen, door jong en oud.
Hanne Looij

In de sprookjes die mij in mijn kindertijd werden verteld schuilt een diepere betekenis dan in de waarheid die die door het leven wordt onderwezen.
Friedrich von Schiller

Als je de magie ziet in sprookjes, kun je de toekomst tegemoet treden.
Danielle Steel

In de kern van elk sprookje ligt een waarheid die het verhaal zijn kracht geeft.
Susan Wiggs