Voordracht ‘Het Mooie Westen, mythen en symbolen in Egypte’ door auteur Corina Zuiderduin in Haarlem op 18 juni

RESERVEER DE LEZING ‘HET MOOIE WESTEN – MYTHEN EN SYMBOLEN IN EGYPTE

Als opmaat voor het Symposion ‘Egypte: Mysteriën, Tempels, Mens en Magie’ op zaterdag 22 juni in Bilthoven geeft kunsthistorica Corina Zuiderduin een introductievoordracht over haar boek Het Mooie Westen, mythen en symbolen in Egypte’ op dinsdag 18 juni in Pentagram boekwinkel in Haarlem.

Het westen is het mooie land achter de horizon. Het is de plaats van de zon. Hoe ziet dit land eruit? En hoe hangt dit land samen met deze wereld? Het boek ‘Het Mooie Westen’ waarop de lezing is gebaseerd gaat over de kern van alle wezens, over samenwerking en harmonie die in de structuur van de kosmos verweven is. Farao’s, priesters en gewone Egyptenaren streefden ernaar te leven in harmonie met Maät, de godin van harmonie en evenwicht, goed bestuur en goed leven. De god Thot legt alles vast wat er op aarde gebeurt. Het symbool van Maät symbool was de veer, en als na de dood je hart wordt gewogen en net zo zwaar en net zo licht was als die veer, leefde je verder in het rijk van Osiris. 

Corina Zuiderduin MA studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Zij specialiseerde zich in kunst uit diverse culturen, met name in de Egyptische kunst en cultuur. Vanaf 2007 geeft zij lessen beeldende vorming in Rijksmuseum van Oudheden en in Museum Volkenkunde. Zij studeerde aan de Rietveldacademie en is actief op diverse terreinen van kunst en kunstgeschiedenis. 

Zij schreef het prachtig geïllustreerde boek Het Mooie Westen waarin de kunst uit de Egyptische tempels en graven wordt verbonden met de geestelijke en vaak innerlijke ideeën die erachter staan. Tijdens deze avond is het boek te koop en na afloop kun je het laten signeren door de auteur. 

RESERVEER DE LEZING ‘HET MOOIE WESTEN – MYTHEN EN SYMBOLEN IN EGYPTE

BESTEL HET MOOIE WESTEN – MYTHEN EN SYMBOLEN IN EGYPTE

1 thought on “Voordracht ‘Het Mooie Westen, mythen en symbolen in Egypte’ door auteur Corina Zuiderduin in Haarlem op 18 juni

  1. José

    Een bijzonder boek en een heel mooie uitgave. Ik heb ervan gesmuld. Ik ga zeker naar de lezing 🙂

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *