Egyptische scheppingsmythen – video’s van de driedelige webinarserie met auteur Corina Zuiderduin

LEES OVER HET BOEK HET MOOIE WESTEN – MYTHEN EN SYMBOLEN IN EGYPTE

BESTEL HET MOOIE WESTEN – MYTHEN EN SYMBOLEN IN EGYPTE

In de driedelige webinarserie ‘Egyptische scheppingsmythen’ met Corina Zuiderduin – gehouden in januari en februari 2022 – verdiepen we ons in de prachtige beelden en objecten uit het oude Egypte. Wat vertellen zij ons over de oorsprong van het leven en het doel van ons bestaan? Egyptische beelden en objecten staan in verband met mythen. Mythen zijn niet zomaar verhalen, maar verbergen een diepgaande filosofie.

  1. In het eerste deel kijken we naar het geheim van de lotus en de vis.
  2. In het tweede deel gaan we op zoek naar de oorsprong van de phoenix, een mythische vogel die zijn oorsprong heeft in het oude Egypte.
  3. In het derde deel richten we ons op de mysteries van van Toetanchamon. De prachtige objecten die Howard Carter in 1922 aantrof in het graf van deze farao zijn niet alleen schitterend om te zien, maar vertellen stuk voor stuk een boeiend verhaal.

Egyptische priesters waren heel vindingrijk. Hun filosofische ideeën gaven zij steeds op een andere manier weer in prachtige kunstwerken. In deze serie webinars passeren bekende en minder bekende symbolen de revue.

 

LEES OVER HET BOEK HET MOOIE WESTEN – MYTHEN EN SYMBOLEN IN EGYPTE

BESTEL HET MOOIE WESTEN – MYTHEN EN SYMBOLEN IN EGYPTE

Eén gedachte op “Egyptische scheppingsmythen – video’s van de driedelige webinarserie met auteur Corina Zuiderduin

  1. Winnie Geurtsen

    Heel fijn dat ik deze webinarserie heb kunnen terugkijken, dankjewel Maartje en andere medewerkers van Rozenkruis Pers!
    En Corina, heel hartelijk dank ook aan jou voor je verhalen, mooie afbeeldingen en duidelijke uitleg daarbij! Ik was weer even in Egypte, langs en op de Nijl❤?.

    Hartelijke groet van Winnie Geurtsen

Reacties zijn gesloten.