Vijf boeken van het jeugdwerk van het Gouden Rozenkruis

1 De witte eland
Wat doe je als je een hoofd vol vragen hebt? Wat doe je als je een schat vindt aan de rand van het meer? Wat doe je als je ontdekt dat er aan de overkant van het meer iemand op je wacht?Dan spring je in een kano en peddel je de onbekende verte tegemoet. Omdat je zeker weet dat het niet zomaar een stukje glas is dat je hebt gevonden. Zo begint Rune aan haar reis vol avonturen. Samen met haar nieuwe vrienden leert ze moedig te zijn. Samen zijn ze vastbesloten hun kristal thuis te brengen. En iedereen die dit boek leest en de platen bekijkt, reist met ze mee.

LEES HOOFDSTUK 1 VAN DE WITTE ELAND

BESTEL DE WITTE ELAND

2 Verhalen uit de rozentuin
Een bundel verhalen voor kinderen van twaalf tot achttien jaar die verteld zijn binnen  het jeugdwerk van het Gouden Rozenkruis. Alle verhalen zijn geschreven door de jeugdleiders van het Gouden Rozenkruis. Het zijn korte bezinningen met een diepe symboliek en betekenis. Alle getuigen ze van de speciale, zielvolle atmosfeer die de jeugd op Noverosa ervaart.

BELUISTER OF LEES HET VERHAAL ‘HONNEPONNETJE’

BESTEL VERHALEN UIT DE ROZENTUIN

3 Jeugdbijbel
De Bijbel is een heilig boek die spreekt in een versluierde taal. In deze uitgave van het Jeugdwerk van het Gouden Rozenkruis vertelt Nita Abbestee het Nieuwe Testament van de Bijbel op bijzondere en directe wijze opnieuw. De levensweg van Jezus Christus is een symbool voor een innerlijke weg die ieder van ons kan gaan. De verhalen van deze jeugdbijbel kunnen voor velen een inspiratie zijn, niet alleen voor de jeugd.

LEES MEER OVER JEUGDBIJBEL

BESTEL JEUGDBIJBEL

4 De taal der klokken
Een grote bundel Noverosa-verhalen voor kinderen van zes tot twaalf jaar. Het is een mix van lichte verhalen voor de jonge kinderen en hele spannende verhalen voor de wat oudere kinderen, tot twaalf jaar. Verhalen als deze in ‘De taal der klokken’, houden het hart open – het grote doel van het jeugdwerk van het Gouden Rozenkruis. Want daar, in het hart, liggen de antwoorden op alle grote levensvragen geborgen.

LEES VERHAAL 1: EEN ROOS IN ALLE LANDEN

BELUISTER OF LEES VERHAAL 2: LARA EN DE WITTE DRAKEN

BESTEL DE TAAL DER KLOKKEN

5 The Lost Brother and Other Tales
Rozekruis Pers heeft een Engelstalig boek uitgebracht met twaalf opzichzelf staande verhalen voor kinderen van vijf tot negen jaar. De titel luidt: ‘The Lost Brother and Other Tales’. De verhalen zijn gecreëerd en geschreven door voor het jeugdwerk van de School van het Gouden Rozenkruis. Sommige verhalen zijn gebaseerd op eeuwenoude vertellingen uit allerlei culturen en delen van de wereld en andere zijn bedacht en opgeschreven door jonge mensen in wie het geestvonkatoom, de oorspronkelijke goddelijke lichtvonk, actief is, of zoals de rozenkruisers het uitdrukken: in wie de rozeknop zich begint te ontvouwen.

LEES MEER OVER THE LOST BROTHER AND OTHER TALES

BESTEL LOST BROTHER AND OTHER TALES

 

BELUISTER DE LANGSPEELPLAAT NOVEROSAKLANKEN