De verloren broer en andere verhalen voor kinderen van 5 tot 9 jaar – Engelstalig boek jeugdwerk Rozenkruis

DOWNLOAD HET GRATIS DEEL VAN ‘THE LOST BROTHER AND OTHER TALES’

Heb je ooit gehoord van het Land van vele Sporen waar mensen leven in treinwagons in plaats van in huizen, en waar ze hun wagons steeds koppelen aan een bepaalde machine omdat ze vergeten dat ze zelf een machine hebben? Als ze dat maar ontdekken en het gouden spoor gaan volgen! En hoe zou het zijn om te leven in een zeppelin, zo’n grappig gevormde luchtballon die hoog in de lucht vliegt? Heb je wel eens gewenst een ridder met een zwaard en een schild te zijn? Zal prins Felix zijn beste vriend vinden die dan koning kan worden? Waar komt het mysterieuze paard uit de woestijn vandaan dat de kinderen op een ochtend vanaf een hooggelegen rots ontdekken? De kinderen in deze verhalen  worden zich steeds meer bewust van hun kleine wereld en nemen verantwoordelijkheid door de juiste acties te ondernemen.

Rozekruis Pers heeft een Engelstalig boek uitgebracht met twaalf opzichzelf staande verhalen voor kinderen van vijf tot negen jaar. De titel luidt: The Lost Brother and Other Tales. De verhalen zijn gecreëerd en geschreven door voor het jeugdwerk van de School van het Gouden Rozenkruis. Sommige verhalen zijn gebaseerd op eeuwenoude vertellingen uit allerlei culturen en delen van de wereld en andere zijn bedacht en opgeschreven door jonge mensen in wie het geestvonkatoom, de oorspronkelijke goddelijke lichtvonk, actief is, of zoals de rozenkruisers het uitdrukken: in wie de rozeknop zich begint te ontvouwen. 

Kinderen zijn jonge menselijke wezens wiens open harten nog ontvankelijk zijn, en als ze aangeraakt worden door deze verhalen kan een diep verlangen naar het oorspronkelijke levensveld worden geboren. Voor hen zijn deze verhalen stralen van hoop en vreugde. 

Van dit boek komt geen Nederlandse vertaling, maar in de loop van 2020 zal Rozekruis Pers wel andere nieuwe Nederlandse jeugdboeken uitbrengen. 

De mooie kleurenillustraties zijn gemaakt door Zuzanna & Julia Grebla, twee jeugdleden van het Lectorium Rosicrucianum in het Verenigd Koninkrijk.

BESTEL THE LOST BROTHER AND OTHER TALES

CONTENTS

Foreword

Chapter 1: The Lost Brother

Chapter 2. The Lighthouse 

Chapter 3: The Land of many Tracks 

Chapter 4: The Concert

Chapter 5: The Bakery

Chapter 6: Ships

Chapter 8: The Zeppelin

Chapter 9: Knighthood

Chapter 10: The Land of the Sun

Chapter 11: Freedom

Chapter 12 The Wind Catcher

Glossary

BESTEL THE LOST BROTHER AND OTHER TALES