Boeken met aandacht voor heilige geometrie en de gulden snede

LEES OVER HET SYMPOSION POËTISCHE GEOMETRIE OP 7 OKTOBER 2023 IN BERGEN OP ZOOM

1 Dansen als een edelman, de verborgen boodschap van symbolen en andere beeldtaal – Ronald Bos
Dansen als een edelman leert je de onderliggende boodschappen van beeldtaal herkennen. Wat kun je leren van de zeven vrije kunsten, de zeven wereldwonderen van de antieke wereld en de zeven chakra’s? Antwoorden zitten verstopt in onder andere zonnebloempitten, Zwarte Piet, Halloween en de ark van Noach. Door duizend-en-één culturele onderwerpen in verband te brengen met bekende hedendaagse logo’s, maakt Ronald Bos betekenissen zichtbaar die anders ‘hidden in plain sight’ blijven. Op zaterdag 7 oktober 2023 verzorgt hij in Bergen op Zoom een voordracht op het symposion Poëtische geometrie.

LEES MEER OVER DANSEN ALS EEN EDELMAN

BESTEL DANSEN ALS EEN EDELMAN

2 Iconen voor Geometer, een eerbetoon aan de natuur – Pieter Dirk Torensma en Evert Duintjes Tebbens
Met zijn serie ‘Iconen voor Geometer’ heeft de Friese kunstenaar Pieter Dirk Torensma (Leeuwarden, 1944) een altaar opgericht voor de onzichtbare kracht die ten grondslag ligt aan de myriaden schepsels in het ons bekende universum. Die iconen en de achtergronden daarvan staan centraal in het tweetalige boek (Engels en Nederlands) ‘Iconen voor Geometer – Een eerbetoon aan de natuur’, dat in 2022 verscheen bij uitgeverij Aurora Productions. Dit hardcover-boek bevat 50 afbeeldingen in kleur en bevat naast verbindende teksten ook citaten van onder andere Shakespeare, Spinoza, Walt Whitman en Einstein.

LEES MEER OVER ICONEN VOOR GEOMETER

BESTEL ICONEN VOOR GEOMETER

3 De hele olifant in beeld, inzicht in het bestaan van universele wetten en de gulden snede – Marja de Vries
Marja de Vries biedt met De hele olifant in beeld inzicht in het bestaan en de werking van universele wetten en de gulden snede. Het boek is een synthese van de gemeenschappelijke inzichten van vele verschillende wijsheidstradities en recente baanbrekende wetenschappelijke ontdekkingen die met deze eeuwenoude inzichten overeenstemmen. De Vries maakt zo in feite een geheel nieuw wereldbeeld zichtbaar. Het wordt mogelijk om te begrijpen wat er nodig is om de balans in zowel onszelf als de wereld te herstellen. Omdat deze wetmatigheden een universeel karakter hebben, zijn ze van toepassing op alle aspecten van ons individuele en maatschappelijke leven. De wetmatigheden kunnen dan ook gebruikt worden als uitgangspunt bij alle persoonlijke en maatschappelijke vernieuwingen, die tot doel hebben meer in harmonie te zijn met onszelf en met het grotere geheel.

LEES OVER DE HELE OLIFANT IN BEELD

BESTEL DE HELE OLIFANT IN BEELD

4 Openbaar geheim, levensverhalen opgetekend door een bioloog – Willem Beekman
Wie goed kijkt ziet overal in de natuur samenhang. In zijn boek ‘Openbaar geheim’ gidst begenadigd verteller Willem Beekman je door de plantenwereld en het dierenrijk. Hij vertelt op aanstekelijke wijze over samenwerking tussen dieren, de ontwikkeling van organismen en dat wat ons als levende wezens met elkaar verbindt. Als spreker raakte Willem Beekman reeds talloze mensen met zijn enthousiasme en kennis van de natuur. De wijsheid, schoonheid en soms genialiteit van planten en dieren zijn voor hem eenonuitputtelijke bron van inspiratie. Zijn enorme kennis, vlotte schrijfstijl en illustraties van eigen hand maken ‘Openbaar Geheim’ tot een fascinerend en tegelijkertijd toegankelijk boek over wat wij kunnen leren van de natuur.

LEES HET BEGIN VAN OPENBAAR GEHEIM

BESTEL OPENBAAR GEHEIM

5 Leer Jacob Boehme kennen, Symposionreeks 44
Onze ogen weerspiegelen wat zij waarnemen naar binnen, en daar vormt zich ons bewustzijn. Daar rijzen de beelden in ons op en bouwen een werkelijkheid, een wereld, waarbinnen wij ons bewegen waarbinnen wij denken. Het is het waarnemen door beredeneerd begrip.
Een diepere vorm van zien zijn die flitsen van plotseling inzicht. Een vluchtige blik in de diepte der dingen. Jacob Böhme zag achter de dingen, door het zichtbare heen, vanuit het binnenste, als met geestelijke ogen in een andere werkelijkheid. Bevat voordrachten van onder andere Luc Panhuysen, Peter Huijs, Govert Bonnie Snoek, Ben Huisman, Peter Teunis, Hannie te Grotenhuis. De presentatie van Ben Huisman, die ook komt spreken op het symposion in Bergen op Zoom op 7 oktober, gaat over krachtlijnen die de kosmos bouwen

LEES MEER OVER LEER JACOB BOEHME KENNEN

BESTEL LEER JACOB BOEHME KENNEN

LEES OVER HET SYMPOSION POËTISCHE GEOMETRIE OP 7 OKTOBER 2023 IN BERGEN OP ZOOM