Vijf boeken van 7,50 euro per stuk – uitgaven van Rozenkruis pers blijvend of tijdelijk in prijs verlaagd

1 De taal der klokken
Een grote bundel Noverosa-verhalen voor kinderen van zes tot twaalf jaar. Het is een mix van lichte verhalen voor de jonge kinderen en hele spannende verhalen voor de wat oudere kinderen, tot twaalf jaar. Verhalen als deze in ‘De taal der klokken’, houden het hart open – het grote doel van het jeugdwerk van het Gouden Rozenkruis. Want daar, in het hart, liggen de antwoorden op alle grote levensvragen geborgen.

LEES VERHAAL 1: EEN ROOS IN ALLE LANDEN

BELUISTER OF LEES VERHAAL 2: LARA EN DE WITTE DRAKEN

BESTEL DE TAAL DER KLOKKEN

2 De magische krachten van de natuur
Karl von Eckartshausen beschrijft hier hoe de microkosmos tot haar huidige gedaante is gekomen. ‘De eerste mens, Adam, had een prachtig lichtkleed ontvangen. Door de uitdrijving uit het Paradijs heeft de mens dit lichtkleed verloren. In ons binnenste resteert nog een kleine lichtvonk die door het louterende vuur van de goddelijke alchemie hoopt weer het volledige lichtkleed te bezitten.’ Prof. Antoine Faivre (esoterische historicus aan de Sorbonne) schreef een inleiding bij de teksten van Von Eckartshausen.

LEES EEN GEDEELTE UIT DE MAGISCHE KRACHTEN VAN DE NATUUR

BESTEL DE MAGISCHE KRACHTEN VAN DE NATUUR

3 Enkele woorden uit het binnenste
Het eerste geschrift in dit boekje is ‘Voor hen die nog in de tempel en in de voorhoven zijn. Zij laat mensen van alle religies in de voorhof toe […] om mensen met mensen te verbinden en mensen met God te verbinden.’ Het tweede geschrift ‘De volmaking van de mens’ is een woord van troost voor hen die wachten op de vervulling van het diepste verlangen dat een mens kent.

BELUISTER TWAALF REGELS VOOR HET UITERLIJKE

LEES GEDEELTEN UIT ‘ENKELE WOORDEN UIT HET BINNENSTE’

BESTEL ENKELE WOORDEN UIT HET BINNENSTE

4 De mysteriën der ware religie
Karl von Eckartshausen schreef de teksten in dit boek in 1803. Het mysterie van het mens-zijn staat daarin centraal. Hij betoogt dat de mens aan de ene kant een materieel schepsel is en aan de andere kant een geestelijk wezen. Het belangrijkste mysterie van de religie is de herontdekking van de geest-mens, het wezen diep binnenin de vorm-mens. Dit wezen moet herenigd worden met het ‘alomtegenwoordige zijn’, met God.

LEES EEN GEDEELTE OVER DE MENSELIJKE GELUKZALIGHEID

BESTEL DE MYSTERIËN DER WARE RELIGIE

5 Verhalen uit de rozentuin
Een bundel verhalen voor kinderen van twaalf tot achttien jaar die verteld zijn binnen  het jeugdwerk van het Gouden Rozenkruis. Alle verhalen zijn geschreven door de jeugdleiders van het Gouden Rozenkruis. Het zijn korte bezinningen met een diepe symboliek en betekenis. Alle getuigen ze van de speciale, zielvolle atmosfeer die de jeugd op Noverosa ervaart.

BELUISTER OF LEES HET VERHAAL ‘HONNEPONNETJE’

BESTEL VERHALEN UIT DE ROZENTUIN