Vijf boeken van Charlotte Labee – brein, voeding en gezondheid

1 Overprikkeld brein, meer rust en balans in 10 weken
Het altijd ‘aan staan’, continue prikkels via (social) media en prestatiedruk zorgen ervoor dat onze hersenen overprikkeld raken. Charlotte Labee deelt in ‘Overprikkeld brein’ de laatste (neuro)wetenschappelijke inzichten over ons vaak overprikkelde en oververmoeide brein. Zij helpt je om symptomen van overprikkeling te herkennen en geeft concrete handvatten om je brein en leven weer in balans te krijgen.

BESTEL OVERPRIKKELD BREIN

2 Brain balance, het geheim voor geluk en gezondheid
We ontdekken en leren steeds meer over het brein. Hoewel het ongrijpbaar lijkt, krijgen we er toch steeds meer grip op. Immers met de kennis van nu leren we steeds beter begrijpen hoe we onszelf kunnen veranderen en verbeteren. En dat begint met de juiste balans in ons brein. Een balans die we benaderen door ons brein te voeden met goed voedsel, beweging en rust. Waarbij je voorkomt dat de balans verstoord wordt door negatieve factoren, zoals stress, verkeerd voedsel, verkeerde sociale contacten, een baan die niet leuk is. Door de juiste balans te creëren val je niet meer terug in oude patronen die je niet meer dienen. Het boek Brain Balance is voor iedereen die wil groeien, zich verder wil ontwikkelen en meer uit het leven wil halen. Waarom Brain Balance? We sturen alles vanuit ons brein aan. Met de juiste breinkennis en mindset kun jij jouw gelukkigste en gezondste leven leiden. Dankzij de wetenschap ontdekken en leren we steeds meer over de werking van ons brein. Hoewel deze ontdekkingsreis nog oneindig lijkt, is er inmiddels al veel kennis over hoe we ons brein kunnen aansturen op verandering en verbetering. Het draait allemaal om het bereiken van de juiste balans in je hersenen, door onder andere goede voeding, beweging en rust. Zo voorkom je negatieve stress en terugval in oude patronen die je belemmeren.

BESTEL BRAIN BALANCE

3 Jouw krachtige brein
In dit boek deelt Charlotte haar persoonlijke verhaal en heftige gebeurtenissen die haar uiteindelijk vele positieve wendingen en nieuwe inzichten hebben gebracht. Ze laat je daarbij zien hoe je door bewuste aandacht voor de spirituele connectie tussen hoofd en hart voluit kan leven vanuit jouw eigen krachtige energie, vertrouwen en liefdeWe zitten veel in ons hoofd en zoeken geluk en gezondheid vaak buiten onszelf, terwijl eigenlijk alles al in ons zit. Charlotte Labee vertelt over hoe ze heeft geleerd haar hart te openen en naar de stem van haar ziel te luisteren én over wat dat haar gebracht heeft in haar leven. Met deze kennis nodigt ze je uit om de bestuurder te worden van je bewustzijn, je zielspad te vinden (en te volgen) en te gaan leven in verbinding met jezelf en het universum.

LEES MEER OVER JOUW KRACHTIGE BREIN

BESTEL JOUW KRACHTIGE BREIN

4 Brain food smoothies
Gezond eten voor een brein-boost: in Smoothies staan 80 recepten, met uitleg over wat de specifieke ingrediënten doen voor je hersenen. Gezonde voeding is belangrijker dan ooit: meer dan de helft van de Nederlanders hikt tegen een burn-out aan en het aantal mensen dat lijdt aan depressieve gedachten, langdurige stress, alzheimer en dementie stijgt enorm. In het leven draait alles om het bewaken van balans. Bijvoorbeeld tussen werk en privé. Of tussen ontspanning en inspanning. Raakt deze balans verstoord, dan ondervind je hiervan vroeg of laat negatieve gevolgen voor je gezondheid. Maar wist je dat voeding grote invloed heeft om dit te helpen voorkomen? Je brein heeft gezonde voedingsstoffen nodig om in balans te blijven en optimaal te blijven functioneren, nu en in de toekomst. En dat is precies waar Charlotte Labee je in Brain Food Smoothies bij helpt! Beter voor je hersenen zorgen, begint bij het veranderen van je lifestyle. Elke dag weer doen we op de automatische piloot dezelfde producten in ons boodschappenmandje. Deze vastgeroeste gewoontes zijn in onze hersenen geprogrammeerd. En dat terwijl ons brein gezonde voeding nodig heeft om goed te functioneren. Aan de hand van de laatste inzichten uit de orthomoleculaire geneeskunde en neurowetenschap laat Charlotte Labee zien hoe je met brain food je leefstijl kunt aanpakken. Combineer de kracht van goede voeding met die van je eigen brein om nieuwe gewoontes te creëren en je gezondheid en mindset ingrijpend te veranderen. De heldere uitleg over de (samen)werking van je hersenen en darmen, handige breinweetjes over belangrijke voedingsstoffen en supplementen, praktische voedingstips en 80 heerlijke smoothierecepten gaan je helpen lekkerder in je vel te zitten.

BESTEL BRAIN FOOD SMOOTHIES

5 Balance journal for teens
Tieners krijgen tegenwoordig heel veel prikkels binnen, vooral van hun telefoon. Daarnaast moeten ze ook presteren op school en sport en hun vriendschappen onderhouden. Dat vergt veel van ze en daar kan deze journal dus bij helpen. Het helpt om beter om te leren gaan met stress en angsten en om zich bewust te worden van hun mindset, focus en levensstijl. In deze journal, geschreven in het Nederlands, komen onder meer breinkennis, Brain Food, telefoongebruik en dankbaarheid aan bod. Het zet je tiener aan tot dagelijkse actie om te werken aan zichzelf. Het kost slechts 15 minuten per dag en natuurlijk heeft een tiener daar niet altijd zin in, maar als je het belang ervan uitlegt zullen ze het zeker de moeite waard vinden. Het bijhouden van een journal is een effectieve methode om concreet aan de slag te gaan met jouw doelen. Er worden dingen in uitgelegd, maar er staan ook leuke oefeningen en opdrachten in.

BESTEL BALANCE JOURNAL FOR TEENS