Reis naar het onverwachte – documentaire naar aanleiding van 400 jaar Fama

BESTEL DVD REIS NAAR HET ONVERWACHTE

Hierboven staat de trailer van de film ‘Reis naar het onverwachte’ die in 2014 gemaakt is naar aanleiding van van 400 jaar Fama Fraternitatis R.C. , het eerste van de drie manifesten van de klassieke rozenkruisers. De film duurt 1 uur en 41 minuten en is (Nederlands ondertiteld) beschikbaar op DVD. 

Het levenspad van de mens – een reis naar het onverwachte? Hoe vind je betekenis en richting, hoe vind je een innerlijk kompas? Het is ons in onze tijd duidelijk geworden dat geloof in wetenschap en technologie alleen niet voldoende is. Vierhonderd jaar geleden (1614) verscheen een klein werk genaamd Fama Fraternitatis . Sommige onderzoekers beweren dat dit geschrift is samengesteld door een kring van geleerde vrienden in Tübingen, waaronder Tobias Hess, Johann Valentin Andreae (fakkeldrager van het Rozenkruis 8)  en anderen. Andere onderzoekers hebben argumenten om Francis Bacon (fakkeldrager van het Rozenkruis 4) als auteur van de Fama aan te merken. De Fama, het eerste manifest van de drie manifesten van de klassieke rozenkruisers, veroorzaakte een storm van controverse in heel Europa, maar vond ook veel enthousiaste aanhangers. Het verscheen in een tijd waarin de wetenschappelijke wereld zich begon te bevrijden van het juk van de religie. 

De Fama Fraternitatis beschrijft de reis van een man (Christian Rosenkreuz) die probeert een synthese te bereiken tussen wetenschap, religie en kunst – met als doel om zijn innerlijke Zelf de gelegenheid te geven zich te realiseren.

Reinhard Eichelbeck en Wolfgang Jung onderzoeken de betekenis, achtergrond en invloed van dit raadselachtige werk en wenden zich tot kunstenaars, wetenschappers en spirituele zoekers die spreken over inspiratie, durf, creativiteit en innerlijke rust. De initiatiefnemers van deze documentaire hopen met deze film bij te dragen aan de dialoog over perspectieven voor de toekomst.

BESTEL DVD REIS NAAR HET ONVERWACHTE