Spirituele en filosofische boeken voor kinderen: de profeet, filosofische verhalen, jeugdbijbel, geluk en Tao Te Tjing

1 De profeet verteld voor kinderen – Tiny Fisscher
Khalil Gibrans klassieke meesterwerk ‘The Prophet’ (De Profeet) verscheen in 1923 en werd een wereldwijde bestseller. Tiny Fisscher, die met veel succes al meerdere klassiekers hertaalde, ontsluit in deze bewerking de levenslessen van Gibran voor een jonger lezerspubliek. Ouders en leerkrachten kunnen het boek als ingang gebruiken om met kinderen in gesprek te gaan. Daarnaast is deze bewerking heel geschikt voor volwassenen die het oorspronkelijke werk via deze toegankelijke versie (beter) willen leren kennen. De gelauwerde illustratrice Pyhai heeft de tekst voorzien van tijdloze illustraties vol symboliek en magie. Almustafa, een wijze man die twaalf jaar in de verzonnen stad Orfaleze heeft gewoond, staat op het punt om terug te keren naar zijn geboorteland. Maar voordat hij vertrekt, willen kinderen nog van alles van hem willen weten. De antwoorden die Almustafa geeft, dagen jonge lezers uit om over belangrijke levensvragen na te denken.

LEES MEER OVER DE PROFEET VERTELD VOOR KINDEREN

BESTEL DE PROFEET VERTELD VOOR KINDEREN

2 Filosofische verhalen voor kinderen – Nel de Theije-Avontuur
Verhalen uit de hele wereld, uit alle culturen en uit alle religies. Verhalen die vragen oproepen, om over na te denken of om alleen maar stil naar te luisteren. Voor een deel zijn het oude verhalen met een bepaalde levenswijsheid die zowel spannend als inspirerend zijn. Daarnaast zijn er veel nieuwe verhalen over dieren die in hun wereldje dezelfde sociale en emotionele dilemma’s tegenkomen als de kinderen zelf, zodat ze zich daarmee gemakkelijk kunnen identificeren. Ze vormen een prachtig geschenk aan de kinderen van nu, die er vragen over kunnen stellen en gestimuleerd worden om na te denken over zichzelf en hun leefwereld. Bij elk verhaal staan praktische tips voor de docent over het gebruik van de verhalen in de klas. Uniek aan deze verhalen is dat ze niet allemaal vastliggen; ze kunnen aangepast worden aan de leeftijd en de mogelijkheden van de groep. Bovendien zijn er tips voor aansluitende creatieve activiteiten. Het boek is geïllustreerd met prachtige aquarellen.

3 Jeugdbijbel – Nita Abbestee
De Bijbel is een heilig boek die spreekt in een versluierde taal. In deze uitgave van het Jeugdwerk van het Gouden Rozenkruis wordt op bijzondere en directe wijze het Nieuwe Testament opnieuw verteld. De levensweg van Jezus Christus is een symbool voor een innerlijke weg die ieder van ons kan gaan. De verhalen van deze jeugdbijbel kunnen voor velen een inspiratie zijn, niet alleen voor de jeugd.

LEES MEER OVER JEUGDBIJBEL

BESTEL JEUGDBIJBEL

4 Geluk voor kinderen – Leo Bormans
Dit boek leert je het leven te ervaren als een feest. Positief en hoopvol ingesteld zijn, maakt je veerkrachtiger en gelukkiger. Maar hoe doe je dat? De tien vogels in dit boek geven raad: ontdek waar je goed in bent, wees niet bang, maak plannen, werk samen, houd vol, realiseer je dromen en maak anderen gelukkig. Zo maak jij zelf van elke dag een feest. Lees samen met je kind of kleinkind deze tien hartverwarmende verhalen, geniet van de prachtige illustraties van Sebastiaan Van Doninck, en je laat je leiden door de creatieve opdrachten en tips. De inzichten uit dit boek zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar levenskwaliteit. Dit boek geeft ouders, grootouders, opvoeders en leraren de kans op een fijne manier universele waarden door te geven die de basis vormen voor een hoopvol en gelukkig leven.

LEES MEER OVER GELUK VOOR KINDEREN

BESTEL GELUK VOOR KINDEREN

5 Tao Te Tjing, het boek over vrede en vreugde – Roeland Schweitzer
Na tien jaar voorstudie begonnen schrijver Roeland Schweitzer en fotograaf George Burggraaff aan hun ‘KinderTao’. De Tao Te Tjing voor kinderen en andere volwassen is gebaseerd op de oorspronkelijke tekst van het wijsheidsboek van Lao Zi. Ze gaven het een prachtige ondertitel mee: ‘Het boek over Vrede en Vreugde‘. En net als in de oude Daodejing: 81 teksten over Tao, het oerprincipe van het leven, het niet te bevatten Alles. En over Te, onze innerlijke kracht.

BESTEL TAO TE TJING – HET BOEK OVER VREDE EN VREUGDE

LEES MEER OVER TAO TE TJING, HET BOEK OVER VREDE EN VREUGDE

LEES OVER DE BOVENSTAANDE JEUGDBOEKEN DIE VERSCHENEN IN 2022