Vlinderkind – podcast 2 van Olette Luitwieler over vrijheid na transformatie, gebaseerd op gedicht uit ‘Zonder mij’

 


DOWNLOAD HET GRATIS GEDEELTE VAN ‘ZONDER MIJ’

BESTEL ‘ZONDER MIJ’ VAN OLETTE LUITWIELER

De wereld zal jou niet vrijmaken. Integendeel.
Ze houdt jou gevangen in illusies en leugens
waarin ze jou wil laten geloven.
Want alleen door jouw geloof
kan ze bestaan.

Hoe meer mensen haar geloven,
hoe groter ze zichzelf kan wanen
en hoe sterker ze zal lijken.
Maar het is allemaal niets
dan begoocheling.

De wereld zal jou niet vrijmaken.
Daarom zal je dit zelf moeten doen.
Maar zodra je hiervoor kiest, is er hulp.
Hij is er om jou te helpen.
Altijd en overal.

Maar het vraagt dat je de wereld
de rug durft toe te keren.
Je geloof in haar aflegt, omwille van Hem.
Anders kun je Hem niet horen en zien,
laat staan luisteren en volgen.

Durf enkeling te zijn.
De rups blijft ook niet als rups onder de rupsen.
Hij keert in, ontdoet zich van het oude
zodat iets nieuws kan invloeien
dat zich ontpopt tot een prachtige vlinder.

Schoon vlinderkind, kies.
Fladder vrij rond met vleugels van goud
om te schitteren in het hemelse Licht.
Vormgegeven Liefde is wat jij bent.
Geloof al het andere niet.

Dit gedicht gaat over kiezen voor jouw essentie, kiezen voor wie jij werkelijk bent. Dit houdt in: het laten gaan van wat je niet bent. Stop met geloven in wat jou is aangepraat, alles wat jou is aangeleerd en wat jij over jezelf bent gaan geloven. Want wat jij niet bent is alles wat jij gelooft. Al jouw geloven en al jouw overtuigingen is niet wat jij bent. Dat is wat jij denkt wat jij bent, dat is wat jij gelooft over jezelf, maar dat is nooit wat jij werkelijk bent. Want wat jij bent is namelijk geen geloof, het is geen overtuiging. 

Wat jij bent is realiteit. Leven zelf, waarachtigheid, het zijn zelf. En dat zijn is vrij, dat is vrij van geloof, vrij van overtuigingen. Dus het is eigenlijk de keuze om vrij te zijn, vrij van al jouw ideeën. Dat is elk moment de uitnodiging. Geloof niets van wat jij hebt gemaakt en wat jij hebt aangenomen van anderen. Het zijn allemaal oordelen, meningen, ideeën, concepten. En dat is nooit wat jij werkelijk bent. 

De transformatie van rups tot vlinder betekent het worden van iets totaal anders. Dus het is niet dat je je geloof een beetje moet bijstellen, dat je je overtuigingen ene beetje moet veranderen, van negatieve in positieve, je beeld een beetje moet bijschaven, en dan word je wie je bent. Nee, dan ben je nog steeds een eigen maaksel. Dan heb je er zelf aan zitten sleutelen. Maar dat is nog steeds niet wie jij bent. Jij bent niet je eigen maaksel. Jij bent de essentie. 

Hierin gaat het er ook over dat er hulp is. Dat wil zeggen: vertrouw op God. Vertrouw op de liefde. Vertrouw op de ware kracht. Die kracht gaat alle beelden voorbij. Die kracht is geen geloof, die is realiteit. Je hebt hulp nodig omdat je het zelf niet weet. Je bent zelf als het ware blind geworden door te gaan geloven in je eigen geloof, door te gaan geloven in je zelfbeelden, door te gaan geloven in de beelden die je over jezelf, over de wereld en anderen hebt gemaakt en waarin je denkt te leven, als rups onder de rupsen. 

Maar je bent zo vrij als een vogel en dat is je essentie. Je essentie is volkomen vrij en onafhankelijk van elk beeld wat  je zelf over jezelf hebt of ooit hebt gehad en ooit nog zult hebben. Het heeft niks met de beelden te maken, het heeft niks met geloof en overtuigingen te maken. Dus door hulp kun je dat overstijgen. Je transformeert van rups tot vlinder. 

Olette Luitwieler

DOWNLOAD HET GRATIS GEDEELTE VAN ‘ZONDER MIJ’

BESTEL ‘ZONDER MIJ’

2 gedachten over “Vlinderkind – podcast 2 van Olette Luitwieler over vrijheid na transformatie, gebaseerd op gedicht uit ‘Zonder mij’

  1. M van de wetering

    ♥️♥️♥️♥️
    Wat een prachtig gedicht en verhaal over de essentie van Zijn en van de transformatie die nodig is om te zijn.
    Dank voor het delen!! Het is altijd zo fijn om weer genegen te worden naar de Essentie.
    In liefde.

Reacties zijn gesloten.