Beluister ‘Een oud en een nieuw blaadje’ uit ‘De taal der klokken’ – van € 14,50 voor € 7,50 vanaf 1 juli 2023

 

 

BESTEL DE TAAL DER KLOKKEN VAN € 14,50 VOOR € 7,50

‘De taal der klokken’ is een bundel verhalen voor kinderen van zes tot twaalf jaar die verteld zijn op het conferentiecentrum Noverosa in het kader van het jeugdwerk van het Rozenkruis. Het is een mix van lichte verhalen voor de jonge kinderen en hele spannende verhalen voor de wat oudere kinderen, tot twaalf jaar. Verhalen als deze in ‘De Taal der Klokken’ houden het hart open – het grote doel van het jeugdwerk van het Gouden Rozenkruis. Want daar, in het hart, liggen de antwoorden op alle grote levensvragen geborgen. Vanaf 1 juli 2023 is dit vervolg op de bundel Verhalen uit de Rozentuin blijvend afgeprijsd van € 14,50 naar € 7,50. Via de speler hierboven is het verhaal ‘Een oud en een nieuw blaadje’. Hieronder volgen de tekst van het begin van ‘Een oud en een nieuw blaadje’ en de inhoudsopgave van de verhalenbundel. 

Een oud en een nieuw blaadje

Er was eens een boom, een gewone boom. Een boom met wel tien, nee honderd, honderdduizend of misschien wel ontelbare blaadjes.  Heb je wel eens geprobeerde blaadjes van een boom te tellen. Het lukt vast niet. Het zijn er gewoon te veel!

Deze boom stond midden in een weiland. De vogels bouwden nesten in zijn takken. De wind ritselde in zijn blaadjes en vertelde mooie verhalen. De blaadjes luisterden altijd graag naar zijn verhalen. Ze keken naar de vogels, de bijen de mieren, de andere dieren en voelden zich tevreden en gelukkig.

De herfst kwam, en de blaadjes kleurden geel en rood. Het leek wel of de boom in brand stond. ‘Wat zijn we toch mooi!,’ dacht een blaadje dat aan een takje hing. ‘We worden steeds mooier,’ en hij keek nog eens goed naar zijn prachtig rode jasje. Hij was volmaakt tevreden. Alleen jammer dat zijn rode jasje niet een beetje warmer was. De wind blies namelijk steeds harder en steeds kouder. Om hem heen dwarrelde blaadjes naar beneden. Maar het ene blaadje zag het niet. Als de wind blies, moest hij alle moeite doen o zich goed vast te houden en kon hij echt nergens naar kijken. En als de wind weg was, keek hij vol bewondering naar zichzelf.

Op een dag woei het heel hard. Zo vreselijk hard, het stormde.  Het arme blaadje werd heen en weer geschud, en de wind rukte en trok aan zijn jasje. ‘O, help,’ riep het blaadje, ‘straks val ik nog, ik houd het haast niet meer. Ik heb zo’n kramp in mijn steeltje. Gelukkig, net op tijd, ging …

BESTEL DE TAAL DER KLOKKEN VAN € 14,50 VOOR € 7,50

INHOUDSOPGAVE

 1. Een roos in alle landen
 2. De wever
 3. De lichtvogels
 4. Op avontuur met een ballon
 5. Een oud en een nieuw blaadje
 6. Achter het Duizend-stekelsbos
 7. De vlieger en het land van de zon
 8. Ridder Job en de draak
 9. De kristallijnen zonnespiegel
 10. De Witte Bison
 11. Radio Adventura
 12. Lara en de witte draken
 13. Het boekje dat Samir vond
 14. Basje
 15. Altijd een koffer
 16. De kleine harp
 17. De poppenkast
 18. De grote trek
 19. Draken bestaan niet
 20. Pip
 21. Berend
 22. Zwanenburg
 23. Dagboek
 24. Het Geheim van het Noorden
 25. Het witte paard
 26. Pien vindt een krijtje
 27. Kerstfeest-Lichtfeest
 28. Akimtoe en de adelaar
 29. De deur naar de omgekeerde wereld
 30. Verdronken vlinder
 31. De adem Gods
 32. Een brief zonder naam

BESTEL DE TAAL DER KLOKKEN VAN € 14,50 VOOR € 7,50

BELUISTER DE LANGSPEELPLAAT NOVEROSAKLANKEN

LEES OVER DE BOVENSTAANDE BOEKEN VAN HET JEUGDWERK VAN HET GOUDEN ROZENKRUIS