Beluister ‘Johan Zonderrust’ uit ‘Verhalen uit de Rozentuin’ – van € 14,50 voor € 7,50

BESTEL VERHALEN UIT DE ROZENTUIN VAN € 14,50 VOOR € 7,50

‘Verhalen uit de Rozentuin’ is een bundel verhalen voor kinderen van twaalf tot achttien jaar die verteld zijn op het conferentiecentrum Noverosa in het kader van het jeugdwerk van het Rozenkruis. Vanaf 1 juni 2023 is ‘Verhalen uit de Rozentuin’ blijvend afgeprijsd van € 14,50 naar € 7,50. Via de speler hierboven is het verhaal ‘Johan Zonderrust’ te beluisteren. Hieronder volgen de tekst van het begin van ‘Johan Zonderrust’ en de inhoudsopgave van de verhalenbundel. 

Johan Zonderrust

Langzaam zinkt de koperrode zonnebol weg in het loof van de vruchtbomen achterin de tuin. De koelte na de hitte van de dag. De ondergaande zon, de welhaast volstrekte rust, de geur van versgezette koffie … Alles werkt mee aan dit weldadige moment. Links van mij zit Van Landswegen, rechts Ina, zijn vrouw. Op het tafeltje ligt het stapeltje kaarten. Ons vast bridge-avondje. Dan gaat de deur in de groen gebeitste schutting open en Beekman komt binnen. Na ons op zijn vriendelijke, luidruchtige manier begroet te hebben, neemt hij tegenover mij plaats.

Van Landswegen pakt de kaarten en begint ze te schudden. Maar dan haalt Beekman ineens een brief uit zijn binnenzak. ‘Ik kreeg vanochtend deze brief van Zonderrust, Johan Zonderrust, een oude vriend van me. Kennen jullie hen toch?

Van Landswegen knikt.
Mij is hij onbekend, gaat Beekman verder, ‘hij woont al lang niet meer hier, maar af ten toe schrijven we elkaar nog wel eens. Deze brief komt mij nogal erg vreemd voor. Om niet te zeggen: zonderling. Daarom wil ik jullie hem eens voorlezen.’

Hij kijkt ons vragend aan. Niemand maakt bezwaar. Van Landswegen legt de kaart terug op het tafeltje. Beekman vouwt de brief open en begint te lezen:

‘Jij zult, wat ik hier beschrijf misschien een onbelangrijk voorval vinden, iets dat iedereen wel eens overkomt als hij moe is. Zelf heb ik er ook zo lang over nagedacht. Toch ben ik het anders gaan zien en sedertdien heb ik er veel van geleerd. Ik stel het op prijs het jou te vertellen.

‘Avonds loop ik altijd door het stadspark naar huis. Na een dag van werken is het heerlijk hier tussen de oude bomen en groen omzoomde vijvers te wandelen. Vaak blijf ik er nog een poosje op één van de vele banken zitten. Deze keer heb ik echter haast en loop ik flink door ….

INHOUDSOPGAVE

Woord vooraf
Het verhaal
De man met een meter verschil in zich
Take 9
De vlieg
Johan Zonderrust
Het solarium
De arend
Goudzoekers
Thompkins
Janos en het andere
Een schuldige aanwijzen
Een beursnotering
Het gat in de schaduw
Caïro Gizeh
Al Nova
Het spoor van de oude karavaan
De komeet der nieuwe dingen
Wie verkoopt er nu zijn lach?
Musée de ‘l Homme
Het Woord
De dode en ik
Gevangen achter open deuren
Reddingsplan voor een woestijndorp
Honneponnetje
Naud
Reisbrieven

Bron: Verhalen uit de Rozentuin

BESTEL VERHALEN UIT DE ROZENTUIN VAN € 14,50 VOOR € 7,50

BELUISTER DE LANGSPEELPLAAT NOVEROSAKLANKEN

LEES OVER DE BOVENSTAANDE BOEKEN VAN HET JEUGDWERK VAN HET GOUDEN ROZENKRUIS