Citaten speelkaarten – spreuken kaartspel

Het leven bestaat niet uit het vasthouden van goede kaarten, maar uit het goed spelen met de kaarten die je hebt.
Josh Billings

Als het lot je niet de juiste kaarten in handen heeft gegeven, betekent dat niet dat je moet opgeven. Het betekent alleen maar dat je zo moet spelen met de ontvangen kaarten dat deze maximaal tot hun recht komen.
Les Brown

Of je nu een spel kaarten schudt of je adem inhoudt: goochelen is tamelijk eenvoudig. Het komt neer op trainen, oefenen en experimenteren, opgevolgd door een belachelijk streven en een meedogenloos doorzettingsvermogen.
David Blaine

Maar als ik van het podium af ga, heb ik niet altijd een kaartspel bij me.
David Copperfield

Vertrouw niet iedereen, maar coupeer de kaarten.
Finley Peter Dunne

Over enkele jaren zullen er nog maar vijf koningen in de wereld zijn: de koning van Engeland en de vier koningen van het kaartspel.
King Farouk

De beste geheugenkunstenaars in de wereld kunnen de volgorde van een geschud spel kaarten in minder dan een minuut uit het hoofd leren.
Joshua Foer

Een manager heeft zijn kaarten ontvangen, en daarmee moet hij spelen.
Miller Huggins

In ervaar dat, wat er ook gebeurt in een carrière, je aan de tafel moet blijven, de kaarten opnemen die je gegeven zijn, en daarmee spelen.
Frank Langella

Als je iets in de lucht gaat bouwen, dan is het altijd beter om kastelen te bouwen dan kaartenhuizen.
George C. Lichtenberg

Als je juist speelt met je kaarten, gaan er op lange termijn dingen gebeuren. Op de korte termijn is het voor iedereen een raadsel.
Ron Livingston

Het leven is als een kaartspel. De kaarten die je ontvangt is determinisme; de manier waarop je ermee speelt is vrije wil.
Jawaharlal Nehru

Het lot schudt de kaarten en wij spelen.
Arthur Schopenhauer

Elke speler moet de kaarten die het leven hem of haar geeft accepteren. Maar als de kaarten zijn ontvangen, is hij of zij de enige die moet beslissen hoe er met de kaarten gespeeld wordt om het spel te winnen.
Voltaire

Omdat mensen geen gedachten hebben om te delen, delen ze kaarten en proberen ze het geld van een ander te winnen. Idioten!
Voltaire

Aan het feit dat ik zulke goede kaarten heb ontvangen, is volgens mij een inherente verplichting verbonden om aan de slag te gaan en een verschil te maken.
Max Walker

De beste manier om in de politiek met je kaarten te spelen is, vreemd genoeg, ze met de beeldzijde naar boven open op tafel te leggen.
H.G. Wells