Beluister ‘Het spoor van de oude karavaan’ uit ‘Verhalen uit de Rozentuin’ – van € 14,50 voor € 7,50

 

BESTEL VERHALEN UIT DE ROZENTUIN VAN € 14,50 VOOR € 7,50

‘Verhalen uit de Rozentuin’ is een bundel verhalen voor kinderen van twaalf tot achttien jaar die verteld zijn op het conferentiecentrum Noverosa in het kader van het jeugdwerk van het Rozenkruis. Vanaf 1 juni 2023 is ‘Verhalen uit de Rozentuin’ blijvend afgeprijsd van € 14,50 naar € 7,50. 

Alle verhalen uit de bundel zijn geschreven door de jeugdleiders die leerling zijn van de School van het Rozenkruis. Het zijn korte bezinningen met een diepe symboliek en betekenis. Alle getuigen ze van de speciale, zielvolle atmosfeer die de jeugd op Noverosa ervaart. Via de speler hierboven is het verhaal ‘Het spoor van de oude karavaan’ te beluisteren. Hieronder volgen de tekst van  het begin van ‘Het spoor van de oude karavaan’ en de inhoudsopgave van de verhalenbundel. 

Het spoor van de oude karavaan

De hal van het vliegveld is vol met mensen. Wat een vreemde sfeer. Zo anders dan ik gewend ben. Het geeft me een raar gevoel. Een zekere spanning komt in me op. Nog eens kijk ik in de aankomsthal rond. Gesluierde vrouwen en mannen gehuld in allerlei kledij lopen door elkaar. Is dit de wereld waar ik zo naar had uitgekeken? Is dit het begin van mijn reis?

Reizen. Al van kleins af aan heb ik een onbestemd gevoel in mij om op zoek te aan naar iets. En toen ik mijn school had afgemaakt was mijn besluit genomen. Ik zou op zoek gaan. Mijn keuze was gevallen op: de woestijn. Waarom? Tja, ik denk dat de overweldigende vlakte en vooral de stilte me erg aantrokken.

Een hotel was snel gevonden. Ik dwaal al een paar dagen rond in deze stad vlakbij de woestijn. In de karavaan rai, het handelshuis aan de rand van de woestijn waar de rondreizenden woestijnhandelaren hun zaken afhandelen, heb ik vandaag contact gehad met een handelaar in tapijten. Mijn plan, meetrekken met een karavaan, begint vastere vorm te krijgen en lijkt zelfs te gaan lukken.

Morgen moet ik nog een keer terugkomen. De kans is groot dat er dan juist een handelaar van een nomadenvolk bij de tapijtenhandelaar zou komen. Met zo’n groep nomaden wil ik meetrekken. En inderdaad, het geluk is met me. Nadat ik mijn rugzak gepakt heb en het hotel betaald, hier wilde ik in ieder geval niet langer blijven, ben ik op weg gegaan naar de tapijtenhandelaar. ..

INHOUDSOPGAVE

Woord vooraf
Het verhaal
De man met een meter verschil in zich
Take 9
De vlieg
Johan Zonderrust
Het solarium
De arend
Goudzoekers
Thompkins
Janos en het andere
Een schuldige aanwijzen
Een beursnotering
Het gat in de schaduw
Caïro Gizeh
Al Nova
Het spoor van de oude karavaan
De komeet der nieuwe dingen
Wie verkoopt er nu zijn lach?
Musée de ‘l Homme
Het Woord
De dode en ik
Gevangen achter open deuren
Reddingsplan voor een woestijndorp
Honneponnetje
Naud
Reisbrieven

Bron: Verhalen uit de Rozentuin

BESTEL VERHALEN UIT DE ROZENTUIN VAN € 14,50 VOOR € 7,50

BELUISTER DE LANGSPEELPLAAT NOVEROSAKLANKEN

LEES OVER DE BOVENSTAANDE BOEKEN VAN HET JEUGDWERK VAN HET GOUDEN ROZENKRUIS