27-12 De Dolmen van Sem bij Vicdessos

 

LEES OVER ‘SPARKLING COSMOS’

BESTEL PLAATSEN WAAR DE GEEST WAAIT

De vele stenen, de dolmen van Sem, de ‘naald van Soulombrie’, steengroepen die verwijzen naar de aanwezigheid van het druïdisme in zijn omgeving, intrigeren Antoine Gadal. Zijn lijn naar kathaarse voorouders, die hij deelt met veel anderen uit die streek, geeft hem een natuurlijk besef van het eenvoudige en pure in het christendom dat zij, de katharen, beleden en uitdroegen.

En de fijnzinnige intuïtie, altijd al begeleider van mensen met een gevoelig hart, maakt dat hij herkent wat anderen, misschien puttend uit een groter verband dan het materialistische alleen, uit de verborgen geschiedenis van onze mensheid weten te destilleren.

Ja, Gadal neemt waar wat zich in de vallei van de Ariège uitdrukt, hij is zich bewust dat het dal één van die plekken is waar, in de woorden van Michel Cire, de berceau de l’humanité, de wieg van de mensheid stond en dat hij zich middenin die plek bevindt. Hij behoedt de geestelijke rijkdom van die streek door deze opnieuw te ontsluiten. En hij heeft geleerd te wachten. Hij weet dat de omgeving waarin hij geboren is in een subtiele taal tot hem spreekt, en heeft de oren die kunnen horen.

Bron: Plaatsen waar de geest waait door Peter Huijs en Mirjam Duivenvoorden, pagina 209 en 210

BESTEL PLAATSEN WAAR DE GEEST WAAIT

LEES MEER OVER GADAL SYMPOSIUM TARASCON 2021 EN BEKIJK TRAILER

VERKRIJG TOEGANG TOT DE SYMPOSIUMFILM VAN RUIM 7 UREN VOOR € 10,-