25-12 De grot van Bethlehem in Ornolac – Plaatsen waar de geest waait 4 – muziek 4

 

KLIK VOOR DE LIEDTEKST

BESTEL PLAATSEN WAAR DE GEEST WAAIT

Antoine Galdal, de patriarch van de Sabarthez, voltrok op 16 september 1939 in de grot van Bethléem de ceremonie van overdracht aan Walter Birks en Karl Rinderknecht in een handeling waarin de echo’s van het zuivere christendom, de graal en het manéisme van de Ariège (het hermetisch beleven van de katharen) doorklinken. Karl Rinderknecht herinnert het zich woordelijk. Hij schrijft op 15 januari 1986 aan zijn vriend:

Mijnheer Gadal vroeg ons om na het avondeten naar zijn huis te komen. We volgden hem omhoog op het pad naar de rotskerk van Ornolac, Bethléem genaamd. Nadat we de kapel waren binnengegaan, stonden we voor het pentacle, rond de stenen tafel (van druïdische oorsprong?). Gadal stond in het midden, jij aan de ene kant en ik aan de andere. Gadal nam van ieder een hand, plaatste die op de tafel en na een moment van stilte sprak hij:

‘De patriarch van de Sabarthez, Adolphe Garrigou, die zelf honderd jaar geleden werd ingewijd, vertrouwde mij toe om de kathaarse wijsheid te behoeden, het geloof dat hij zelf had ontvangen van zijn voorgangers. Aangezien het lot van de wereld in gevaar is, is het mijn wens deze wijsheid en dit geloof over te dragen aan de discipelen die met mij hiernaartoe zijn gekomen.’ (p 171, 172)

Bron: Plaatsen waar de geest waait door Peter Huijs en Mirjam Duivenvoorden, pagina 171 en 172

BESTEL PLAATSEN WAAR DE GEEST WAAIT

2 gedachten over “25-12 De grot van Bethlehem in Ornolac – Plaatsen waar de geest waait 4 – muziek 4

 1. Guido⛤Paradge

  Deze tijd vraagt om een diep vertrouwen, wat ook wij ondervinden in deze tijd van tweedeling en een woester worden zee van wanhoop en verdriet.
  Je weet je pas een goddelijke zeemeeuw als je deze woester wordende zee onder jou niet meer raakt:

  “Vraag vol vertrouwen, zonder enige twijfel. Twijfelaars zijn als de golven in zee, die door de wind nu eens de ene en dan weer de andere kant op worden geblazen.” [Jacobus 1]

  U allen het Licht in en u in dit Licht gewenst.
  Guido⛤Paradge

Reacties zijn gesloten.