Sprankeling van de eeuwigheid in de tijd – Kerstbezinning van het Rozenkruis 2021 – ervaringen van Anker Larsen

ROZENKRUIS.NL

De kerstbezinning van het Gouden Rozenkruis werd decennialang jaarlijks gehouden op minimaal 14 plaatsen in Nederland. In 2021 werd deze verzorgd als webinar met de titel ‘Sprankeling van de eeuwigheid in de tijd’ op donderdag 23 december 20.00 uur via Zoom. Hierboven volgt de inleidende presentatie, die voor een belangrijk deel gebaseerd is op een verhaal van Anker Larsen uit zijn boek Met open deur:

 

‘Het was op een winterdag in het Geelse bos. Het had gesneeuwd en was koud, ik had lang en snel gelopen om warm te worden. Nu voelde ik de warmte van het rode bloed in iedere vezel van mijn lichaam. Met iedere ademhaling sloeg ik een stroom frisse lucht naar binnen. Er was een overvloed van gezondheid in mij, het bos ademende haar in mijn gezicht. Ik kon letterlijk zien, hoe gezondheid en kracht de ruimten tussen de naakte boomstammen vulden. Het was een vreugde om te zien.

Dit is een mooi beeld en persoonlijk verslag van hoe Johannes Anker Larsen momenten van helder inzicht ervoer. Momenten, zo zou je kunnen zeggen, die zijn als een sprankeling van de eeuwigheid in de tijd

De eeuwigheid is om een mens heen en kan worden ondergaan, ongeveer zoals op een zomerse dag de stralen van de zon op de huid kunnen worden gevoeld. Alleen zijn de stralen van de eeuwigheidszon fijner, zij warmen niet van buiten, maar dringen diep in een mens door. De geboorte van Jezus kunnen we in dit licht zien als de geboorte van de eeuwigheid in de tijd. Er is een stralend universeel liefdelicht – de sprankeling van de eeuwigheid – dat ieder mens omringt en hem of haar voor een moment uit de tijd kan tillen en iets van het eeuwige nu doet ervaren. 

 

Eén gedachte op “Sprankeling van de eeuwigheid in de tijd – Kerstbezinning van het Rozenkruis 2021 – ervaringen van Anker Larsen

Reacties zijn gesloten.