Auteur Ankie Hettema over hermetische kerngedachten in de Embassy of the Free Mind: 5 en 11 augustus 2021

DOWNLOAD HET GRATIS GEDEELTE VAN HEMEL EN AARDE IN DE WERELD VAN HET KIND (PDF)

BESTEL DE PARADIJSVOGEL EN ANDERE MYTHISCHE DIEREN

Kinderen die kunnen springen – zeven hermetische kerngedachten
Online en offline lezing, plus workshop voor kinderen, door Ankie Hettema

‘Een groot wonder is de mens’ – woorden afkomstig uit de Asclepius, een tekst die is toegeschreven aan de wijsgeer Hermes Trismegistus. Hermes wijst erop dat de mens zich in de geest kan verheffen boven aardse zaken. Dat hij kan terugkeren naar en zich verbinden met de geestelijke bron.

Wie zijn oorsprong kent, heeft een voorsprong in het leven. Hij/zij kan springen. Het levensaccent van de huidige tijd ligt voornamelijk op de harde materiële buitenkant ten koste van menselijkheid en zorg voor onze planeet aarde. Hermes’ grootheid schuilt in volledig mens zijn, in de vereniging van geest, ziel en lichaam. In een juiste levensbalans vinden. Precies dat wat Ankie Hettema bij kinderen wil bewerkstelligen.

Op donderdagavond 5 augustus 2021 geeft Ankie Hettema een lezing (voor volwassenen) over de zeven hermetische kerngedachten en hoe die inzicht geven in hoe we ons kunnen verbinden met onze eigen innerlijkheid en die van het kind.

Daarnaast geeft Ankie Hettema op woensdagmiddag 11 augustus 2021 een workshop voor kinderen van 4-8 jaar waarin ze ze de relatie tussen de kosmos, de natuur en de mens laat beleven. De sterren, de wereld, de aarde, de bergen, de bomen, de bloemen én de mensen komen allemaal uit één bron, zegt Hermes. En ook dat alles verandert, maar niets echt verdwijnt. Dat gaan de kinderen zelf onderzoeken, in de natuur en in henzelf. En het blijft niet bij kijken en luisteren: kwasten en verf liggen klaar!

Ankie Hettema
 is al meer dan dertig jaar als leerkracht werkzaam in het basisonderwijs. In 2017 rondde zij de cursus ‘filosoferen met kinderen’ af bij Avans Hogeschool in Breda. De kern van haar werk is samenwerking tussen mensen, met de natuur en in de kosmos, uitgaande van de gedachte dat alles verbonden is en invloed op elkaar heeft. In 2021 verscheen haar boek Hemel en aarde in de wereld van het kind, waarin ze het wonder dat het leven is met de kinderen weet te delen.

05-08 LEZING DOOR ANKIE HETTEMA:
Kinderen die kunnen springen – zeven hermetische kerngedachten

De lezing wordt live gestreamd via Zoom vanuit de Grote Sael van de Embassy of the Free Mind. Je ontvangt de link op je ticket. Na de lezing krijg je een privé-link naar de opname die een maand geldig is. Dus ook als je op de dag zelf niet kunt, kun je de lezing toch bijwonen. Daarnaast zijn er twaalf plaatsen beschikbaar in de Grote Sael.

11-08 WORKSHOP DOOR ANKIE HETTEMA VOOR KINDEREN VAN 4 t/m 8 JAAR:
Laat kinderen kennismaken met de wijsheid van Hermes

In deze workshop laat Ankie Hettema de kinderen de relatie tussen de kosmos, de natuur en de mens beleven. De sterren, de wereld, de aarde, de bergen, de bomen, de bloemen én de mensen komen allemaal uit één bron, zegt Hermes. En ook dat alles verandert, maar niets echt verdwijnt. Dat gaan de kinderen zelf onderzoeken, in de natuur en in henzelf. En het blijft niet bij kijken en luisteren: kwasten en verf liggen klaar!

  • Datum: woensdag 11 augustus 2021
  • Tijd: 11.00-12.30 uur incl. pauze
  • Adres: Keizersgracht 123, Amsterdam
  • Tickets: € 30,- incl. boek ‘Hemel en aarde in de wereld van het kind’ (winkelprijs € 24,95) / € 10,- excl. boek.
  • Max aantal deelnemers: 10 (excl. begeleiders)
  • Meer informatie en tickets: https://embassyofthefreemind.com/en/plan-your-visit/agenda\

Afbeelding: ‘Hermes, de vader van de filosofen’, afbeelding uit een 15e-eeuws handschrift, Biblioteca Medicea Laurenziana, Florence

DOWNLOAD HET GRATIS GEDEELTE VAN HEMEL EN AARDE IN DE WERELD VAN HET KIND (PDF)

BESTEL DE PARADIJSVOGEL EN ANDERE MYTHISCHE DIEREN