Boeken over liefde: Jan Geurtz, Dirk de Wachter, Marianne Williamson, Elif Shafak, Don Miguel Ruiz en Barbara Emrys

1 Verslaafd aan liefde, de weg naar zelfacceptatie en geluk in relaties – Jan Geurtz
In ‘Verslaafd aan liefde’ van Jan Geurtz lees je hoe we onze behoeftigheid aan liefde en erkenning kunnen veranderen in onvoorwaardelijk en duurzaam geluk. In de spirituele bestseller ‘Verslaafd aan liefde’ laat Jan Geurtz zien dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelfafwijzing. Die proberen we te compenseren met onze zoektocht naar waardering van anderen. Maar dat werkt averechts: het maakt ons juist onzekerder en dus steeds afhankelijker. Zo ontstaat er een verslaving aan liefde, erkenning en de veiligheid van een relatie. Op inspirerende wijze laat Geurtz in ‘Verslaafd aan liefde’ zien hoe we onze behoeftigheid aan liefde en erkenning kunnen veranderen in onvoorwaardelijk en duurzaam geluk – voor iedereen die bekneld zit in een liefdesrelatie, of in het gemis eraan.

LEES MEER OVER VERSLAAFD AAN LIEFDE

BESTEL VERSLAAFD AAN LIEFDE

2 Liefde, een onmogelijk verlangen? – Dirk de Wachter
Geef de liefde de status die ze verdient Geef de liefde de status die ze verdient, weg van de Hollywoodiaanse nepparadijzen en wellnessweekends Geen enkel thema is zo vaak beschreven in literatuur, muziek en kunst als de liefde. Toch blijft de mens op zoek naar haar ware aard. We denken haar te kunnen definiëren en vatten maar merken steeds weer dat we tekortschieten. Liefde is ondoorgrondelijk maar levensnoodzakelijk. In dit boek beschrijft Dirk De Wachter, auteur van Borderline Times (2012), hoe de liefde in haar voortbestaan bedreigd wordt door het hedendaagse consumentisme en de kwalijke illusie dat alles maakbaar is. Liefde. Een onmogelijk verlangen is een pleidooi om gewoon te doen. Want alleen dan, als we niks forceren, kan de liefde in volle glorie verschijnen.

LEES MEER OVER LIEFDE, EEN ONMOGELIJK VERLANGEN ?

BESTEL LIEFDE, EEN ONMOGELIJK VERLANGEN ?

3 Terugkeer naar liefde, leven met de principes van Een cursus in wonderen – Marianne Williamson
Marianne Williamson laat in ‘Terugkeer naar liefde’ zien dat alles zal veranderen wanneer je bereid bent vanuit liefde te leven, in plaats van je door angst te laten leiden. Het is een is een wereldwijde klassieker waarvan miljoenen exemplaren zijn verkocht. Geïnspireerd door Een cursus in wonderen maakt Marianne Williamson duidelijk dat liefde de drijvende kracht is achter alles. Wat je ook overkomt op het gebied van relaties, gezondheid of carrière: liefde is het antwoord.

LEES MEER OVER TERUGKEER NAAR LIEFDE

BESTEL TERUGKEER NAAR LIEFDE

4 De veertig regels van de liefde – Elif Shafak
Ella Rubinstein is getrouwd, heeft drie tienerkinderen en een prettig huis. Ze werk parttime als proeflezer bij een literair agentschap. Toch voelt ze een leegte in haar leven, een leegte ooit gevuld door liefde. Ze raakt volledig in de ban over een manuscript over de dertiende eeuwse soefi Rumi en zijn vriend Shams, en van de veertig regels van de liefde die zij opstelden. Dan laat ze alles achter zich om op zoek te gaan naar de mysterieuze schrijver van dit manuscript. Elif Shafak is een internationale bestsellerauteur met werk dat vertaald is in 50 talen. Ze is TED Global speaker en zet zich actief in voor de rechten van minderheden.

LEES MEER OVER DE VEERTIG REGELS VAN DE LIEFDE

BESTEL DE VEERTIG REGELS VAN LIEFDE

5 Eros, een terugkeer naar onvoorwaardelijke liefde, masterclass – Don Miguel Ruiz en Barbara Emrys
Ontdek in ‘Eros’ met spiritueel leraar Don Miguel Ruiz en Barbara Emrys hoe we de leugens die ons over de liefde zijn geleerd kunnen overstijgen om te ontdekken hoe prachtig zij zonder voorwaarden is. Liefde is een talent dat we van nature hebben meegekregen. We baseren onze spiritualiteit op thema’s als liefde en vergeving en toch vinden we het vaak moeilijk daar echt naar te leven. In oude verhalen maar zeker ook nu wordt een vertekend beeld geschetst van de liefde, waardoor we worstelen met onze relaties. Don Miguel Ruiz, die beroemd geworden is met zijn boek De vier inzichten, vertelt in deze masterclass over Eros, de mythische god van de liefde, het symbool voor de kracht die in ons schuilt.

LEES MEER OVER EROS, OVER TERUGKEER NAAR ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE

BESTEL EROS, OVER TERUGKEER NAAR ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE