Renova: sinds 1946 het centrum van het conferentiewerk van de rozenkruisers in Nederland

Renova is al 75 jaar (sinds 1946) het centrum voor het conferentiewerk in de rozenkruisers in Nederland. Al tientallen jaren komen hier vele gasten uit binnen- en buitenland om gedurende de weekenden in een sfeer van vriendschap samen te komen. Renova is prachtig gelegen in de bossen van Lage Vuursche en door het enorme omringende terrein is rust en stilte gewaarborgd. Rust en stilte zijn belangrijke hulpmiddelen voor een mens om zich bewust te worden van het eigen zelf, dat in het diepste innerlijk aanwezig is.

Dit afdalen in ons stille hart is vaak een zoektocht, ja, soms zelf een avontuur, een pad waarvan je zelf niet weet waartoe het leiden zal.

De diensten die op Renova plaatsvinden in de grote, ronde tempel, vormen het spirituele middelpunt van iedere conferentie. Zoals door de ligging Renova optimaal geschikt is om in de rust en stilte tot zelfonderzoek over te gaan, zo is alles in de tempel erop gericht het hart te openen en te luisteren.

Waar luisteren wij dan naar? Overdrachtelijk gezegd: naar de zachte roep, de schone melodie die weerklinkt in ieder mensenhart en ons herinnert aan het verloren Koninkrijk. De tempel van Renova is een werkplaats, een smidse, waarin door rozenkruisers in gezamenlijke gerichtheid aan het eigen zelf wordt gewerkt, en de band gesmeed tussen lichaam, ziel en Geest.

Op deze wijze is het mogelijk voor een mens om vanuit de persoonlijkheid, het lichaam, te bouwen aan de ziel om uiteindelijk met de Geest herenigd te worden.

LEES MEER OVER DE CURSUS ROZENKRUIS EN GNOSIS DIE START VANAF 21 SEPTEMBER 2021