Symposion-gesprek met Sjon Groen over gnostiek begrip van de Bijbel

 

BESTEL DE MENS ALS KRUISPUNT TUSSEN TIJD EN EEUWIGHEID, € 10,-

BESTEL BIJBEL, HERZIENE STATENVERTALING

Op het symposion De mens als kruispunt tussen tijd en eeuwigheid dat Stichting Rozenkruis organiseerde op zaterdag 17 oktober 2021 op het landgoed Renova in Bilthoven interviewde dagvoorzitter Carolien Croon bijbelkenner Sjon Groen. Het gehele vraaggesprek is te beluisteren via de bovenstaande audio-speler. 

Carolien: Sjon Groen studeerde theologie en koos ervoor om bijbelstudie, de passie van zijn leven, niet tot zijn betaalde werk te maken. Toch bleef hij vrijwel dagelijks bezig met de Bijbel en de bijbelstudie. Sjon, je gaat heel diep in op verschillende thema’s uit de Bijbel. Ik kan een heleboel thema’s opnoemen waar jij lezingen of cursussen over hebt gegeven. Jij leest en herleest totdat het boek voor jou open gaat. Sjon Groen, waarom fascineert de Bijbel jou al een heel leven lang?

Sjon: Er was in mij een ongelofelijke drang om te weten: waarom ben ik hier? Ik ben in eerste instantie over de Maya’s gaan leven, over Vivekananda, Dus ik ging buiten het christelijke geloof om. Iedereen sprak over de Oneindige, de Oorzaakloze Oorzaak, de ene Oorsprong, de Bron. Toen dacht ik: dan moet dat ook te vinden zijn in mijn eigen traditie.

Ik ben teruggegaan naar mijn eigen traditie en ben theologie gaan studeren. Daardoor werd het bewustzijn van deze kleine mens echt opengebroken. Achteraf zie je pas wat het doel daarvan is. De innerlijke Ander wil iets vertellen aan jouw bewustzijn

Carolien: Laten we proberen in grote stappen door de Bijbel te gaan in twintig minuten, van kaft tot kaft…

BESTEL DE MENS ALS KRUISPUNT TUSSEN TIJD EN EEUWIGHEID, € 10,-

BESTEL BIJBEL, HERZIENE STATENVERTALING