In memoriam: Daniël van Egmond (1947 – 2018) – begenadigd spreker, mysticus, esotericus en wetenschapper

Ons bereikte het bericht dat de godsdienstfilosoof dr. Daniël van Egmond (1947 – 2018) op 3 december 2018 is overleden. Wij zijn hem bijzonder dankbaar voor het werk dat hij heeft verricht om vele mensen op basis van zijn innerlijk weten, grote eruditie en verbondenheid met hogere niveaus van werkelijkheid te stuwen tot bewustwording en innerlijke transformatie. In zijn lezingen klonk door zijn woorden altijd iets heen dat niet goed benoemd, maar wel ervaren kon worden.

Daniël van Egmond (Leiden 1947 – Bilhoven 2018) studeerde cum laude af in wijsbegeerte en godsdienstwetenschappen, en promoveerde in 1993 op een proefschrift over het voortbestaan na de dood. Hij heeft voor Stichting Arcana ruim vijftien jaar lezingen en meditatiecursussen gegeven en heeft een belangrijke en deels ook tastbare, geestelijke erfenis nagelaten in de vorm van onder andere artikelen, boeken en audio-CD’s. 

Wij zijn deze begenadigde spreker zeer erkentelijk dat hij ondanks de belemmeringen van zijn jarenlange ziekte toch bereid was om inspirerende voordrachten te verzorgen voor Pentagram Boekwinkel, en diepzinnige inleidingen te schrijven voor drie boeken van Rozekruis Pers.

BOEKEN VAN ROZEKRUIS PERS DIE ZIJN INGELEID DOOR DANIËL VAN EGMOND

VOORDRACHTEN VAN DANIËL VAN EGMOND VOOR PENTAGRAM BOEKWINKEL / STICHTING ROZENKRUIS

3 gedachten over “In memoriam: Daniël van Egmond (1947 – 2018) – begenadigd spreker, mysticus, esotericus en wetenschapper

 1. Johannes Belt

  Aan allen die het aangaat,

  Gecondoleerd met het overlijden van Daniël van Egmond. Hierbij hoop ik dat de nalatenschap van Daniël en de herinneringen aan Daniël op positieve wijze mogen bijdragen aan liefde, vrede en vreugde en de gehele mensheid ten goede mogen vallen.
  Dhr. van Egmond heb ik leren kennen als docent filosofie en argumentatieleer aan de Bibliotheekacademie, toen onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam. In het jaar van afstuderen, in 1990, ben ik als enige van de studenten bij Daniël overgebleven en heb onder zijn begeleiding de afstudeerscriptie ‘Waaier van het Boeddhisme’ geschreven. Het was geweldig met Daniël te mogen werken. Ik heb Daniël daarna nog enkele malen mogen ontmoeten maar nooit geweten van zijn ziekte.
  Het ga hem goed, dat hij moge ruste in vrede.

  Met groet,

  Johannes Belt
  Noordwijkerhout

 2. carla

  Van harte gecondoleerd met het overlijden van Dhr. Daniël van Egmond. Hij heeft veel moois meegegeven, het is een verlies voor velen.

Reacties zijn gesloten.