Mysteriën van het Rozenkruis: gratis online-programma start op 7 september 2019

In het najaar van 2019 wordt het nieuwe gratis online-programma ‘Mysteriën van het Rozenkruis’ aangeboden op deze website www.spiritueleteksten.nl . Deelnemers ontvangen op negen opeenvolgende zaterdagen in september, oktober en november 2019 een e-mail met links naar spirituele teksten en bijbehorende beschouwingen die ze kunnen lezen en/of beluisteren. 

07–09 De uitnodiging ontvangen
14–09 Juiste beslissingen nemen
21–09 Gewogen worden
28–09 Het oude bewustzijn laten sterven
05–10 Het nieuwe bewustzijn laten groeien
12–10 Transformaties bewerkstelligen
19–10 Poortwachter zijn
26–10 De samenleving bewust maken
02–11 Werken aan algehele heelwording

De eerste zeven spirituele teksten komen uit het inwijdingsgeschrift van de klassieke rozenkruisers dat  in 1616 werd gepubliceerd: De Alchemische Bruiloft van Christiaan Rozenkruis. De achtste en de negende spirituele tekst geven tezamen de inhoud weer van het eerste manifest van de rozenkruisers dat werd gepubliceerd in 1614: De Roep der Rozenkruisers Broederschap. Dat is een diep-symbolisch verhaal over de oprichting en de werkzaamheden van een mysterieschool. Alle teksten zijn gepubliceerd in deel 1 van het nieuwe boek Mysteriën en fakkeldragers van het Rozenkruis – jezelf en de samenleving transformeren dat in september 2019 verschijnt bij uitgeverij Rozekruis Pers.

 

BESTEL MYSTERIËN EN FAKKELDRAGERS VAN HET ROZENKRUIS

Wie graag met anderen wil uitwisselen over het gebodene, wordt aangeraden deel te nemen aan de negen bijeenkomsten Rozenkruis en Gnosis – een innerlijke verkenning die vanaf september van start gaan in 15 plaatsen in Nederland en 2 plaatsen in België. De verkenningen worden gefaciliteerd door een team van ervaren leerlingen van de School van het Rozenkruis. De kosten bedragen 50 euro voor de negen bijeenkomsten, inclusief koffie, thee en syllabus. 

‘Rozenkruis en Gnosis – een innerlijke verkenning’ wordt gehouden in centra van de School van het Rozenkruis in Alkmaar, Amsterdam, Arnhem, Bergen op Zoom, Den Haag, Doornspijk, Eindhoven, Enschede, Gent, Groningen, Haarlem, Hilversum, Hoorn, Leuven, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. 

MEER LEZEN EN AANMELDEN VOOR ROZENKRUIS EN GNOSIS

4 gedachten over “Mysteriën van het Rozenkruis: gratis online-programma start op 7 september 2019

  1. Peter

   Beste Marijke,
   Ik heb je toegevoegd aan de maillijst.
   Met vriendelijke groet,
   Peter Brandsma

 1. Bas Heeringa

  Graag zou ik ook deelnemen aan dit online programma. Ik heb aan eerdere programma’s deelgenomen (afgelopen Kerst en Pasen) en weet daarom niet of extra aanmelding nodig is maar om het zekere voor het onzekere te nemen bij deze mijn aanmelding.

Reacties zijn gesloten.