8 – Muziek ECHOS DE LOMBRIVES – Teksfragment ‘Bekroning van het leven en werk van Antonin Gadal’

 

BESTEL ECHOS DE LOMBRIVES – KLANKEN UIT DE RENOVATEMPEL

LEES MEER OVER ECHOS DE LOMBRIVES – KLANKEN UIT DE RENOVATEMPEL

Het bijzondere leven van Antonin Gadal mondt uit in een zeer verblijdende en bijzondere bekroning. Na al die velen die op de een of andere manier probeerden zich het kathaarse erfgoed eigen te maken, ziet hij in Catharose de Petri en J. van Rijckenborgh eindelijk de dageraad van een nieuwe wereldactiviteit gloren: aan de laurier zijn de eerste nieuwe takken ontsproten. Want hun beweging bracht het minder worden van het ‘ik’ al vele jaren in praktijk. Het moet voor hem letterlijk geweest zijn dat de profetie dan toch werkelijkheid werd!

In die, ook wat de geestesschool betreft, bewogen periode van de jaren vijftig bevestigt hij zijn nieuwe vrienden, zijn broeder en zuster, in een aantal ceremoniële bijeenkomsten in hun opdracht, en verbindt hen voor zover dat mogelijk is officieel met een lange lijn van voorgaande broederschappen. Antonin Gadal, als de laatste vertegenwoordiger van één van de stromen die in het Rozenkruis uitmonden, de voorgaande broederschap, verleent in de herfst van 1955 in de tempel van Renova de waardigheid van grootmeester aan Jan Leene – dat is J. van Rijckenborgh – en de titel van archidiakonesse aan H. Stok- Huyser – dat is Catharose de Petri. Tegenwoordig worden zij beiden aangeduid als grootmeester en grootmeesteres. Het Lectorium Rosicrucianum wordt door Gadal tevens met het spirituele erfgoed van de katharen verbonden. 

Hij spreekt meerdere malen in de centra en de tempels van het Rozenkruis en in mei 1956 begint de bouw van het conferentieoord Galaad, op een stuk grond van Gadal. De ontmoeting tussen de grootmeesters van de jong-gnostieke broederschap als een zuiver op de Christus georiënteerde gemeenschap en Gadal, is vastgelegd in de op richting op 5 mei 1957 van het monument Galaad, te Ussat-les-Bains, dat gewijd is aan de Driebond van het Licht: Graal, Kathaar en Rozenkruis. 

Uit: ‘Gnosis, stromen van licht in Europa’ door Peter Huijs
Hoofdstuk: Antonin Gadal

LEES MEER OVER GNOSIS, STROMEN VAN LICHT IN EUROPA

BESTEL GNOSIS, STROMEN VAN LICHT IN EUROPA

DOWNLOAD ENGLISH EDITION (FREE PDF)

Eén gedachte op “8 – Muziek ECHOS DE LOMBRIVES – Teksfragment ‘Bekroning van het leven en werk van Antonin Gadal’

  1. Judith

    Vanochtend waren mijn gedachten totaal verward.
    Na een wijze les bleven draaien tot een kluwen wol.
    Ook na een flinke wandeling kon er geen beluisterde of gelezen tekst doordringen en mijn hart leek vergeten.
    Nu, na het beluisteren van de muziek van de afgelopen dagen is de kalmte in mijn hart weer terug. Ik voel me weer rein en ben weer in staat de ware liefde te ontvangen. Mijn dank voor de mooie klanken.

Reacties zijn gesloten.