Vier kinderboeken geselecteerd door Seizoener – geschikt voor de Nationale Voorleesdagen 2021

De jaarlijkse Nationale Voorleesdagen van Stichting Lezen vinden in 2021 plaats van 20 t/m 30 januari. De activiteiten in het kader van deze  voorleescampagne, die sinds 2004 wordt georganiseerd door Stichting CPNB (Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek) zijn dit jaar uiteraard online. Vanuit de Nationale Voorleesdagen gaat naar iedereen de oproep uit om dit jaar thuis voor te lezen. De bovenstaande vier boeken zijn daar bijzonder geschikt voor. Jessica Schimmel selecteerde en beschreef ze voor de meest recente uitgave van Seizoener, tijdschrift voor vrije scholen. Vrijeschoolonderwijs is een onderwijsvorm gebaseerd op de educatieve filosofie van Rudolf Steiner (fakkeldrager van het Rozenkruis 16). 

BESTEL DE WITTE ELAND

De witte eland | Jeugdleiders Noverosa

Wat doe je als je een hoofd vol vragen hebt? Wat doe je als je een schat vindt aan de rand van het meer? Wat doe je als je ontdekt dat er aan de overkant van het meer iemand op je wacht? Dan spring je in een kano en peddel je de onbekende verte tegemoet. Omdat je zeker weet dat het niet zomaar een stukje glas is dat je hebt gevonden. Zo beginnen Rune en haar vrienden aan een reis vol avonturen. Samen zijn ze vastbesloten hun kristal thuis te brengen. Ze krijgen daarbij hulp van een witte eland en een heel lief eekhoorntje. Iedereen die dit boek leest en de platen bekijkt, reist met hen mee. Met lieve tekeningen van Rivka Lucas. Voor kinderen vanaf 6 jaar.
Rozekruis Pers | € 19,50

BESTEL AVONTUREN VAN DE DAPPERE RIDSTER

Avonturen van de dappere ridster | Janneke Schotveld

Een verzameling verhalen over moed en menselijkheid. De dappere ridster bedenkt een plan om een meisje dat gepest wordt te helpen, brengt net zo makkelijk een gestolen schilderij terug naar een museum als een ontsnapte leeuw naar een dierentuin en praat een verliefde bakker uit de boom. De ridster helpt mensen en dieren, rijdt op een fiets die ze natuurlijk zelf kan maken, want dat doen alle ridsters. En zoals de ridster zegt: ‘Iedereen, maar dan ook iedereen met genoeg moed in haar donder kan een ridster worden’. Van oudvrijeschooljuf Janneke Schotveld, de schrijfster van de Superjuffiereeks en Het kattenmannetje en andere sprookjes. Met prachtige tekeningen van Mija Praagman. Voor kinderen van 6 tot 10 jaar.
Van Holkema & Warendorf | € 14,99

BESTEL KERSTFEEST IN HET GROTE BOS

Kerstfeest in het grote bos | Ulf Stark

Als Nijn en konni op een dag een bordje vinden met de letter T OM T E K leren ze van de kraaien dat Tomte iemand is die met de kerst langs komt. Hun opa weet zeker dat deze letter betekenen dat Tomte naar de dieren in het grote bos komt. En met kerst zing je liedjes, eet je lekkere hapjes en geef je elkaar aardigheidjes dus helpt iedereen met de voorbereidingen voor de komst van Tomte. Als hij op zich laat wachten gaan Nijn en Konni hem zoeken. Een grappig en sfeervol kerstverhaal met dierentekeningen van Eva Eriksson. Voor kinderen vanaf 3 jaar.
Christofoor | € 19,50

BESTEL IETS WAT SNEEUW HEET

Iets wat sneeuw heet | Yuval Zommer

Vos en haas gaan op zoek naar iets wat sneeuw heet. Maar hoe zoek je iets dat je nog nooit hebt gezien? Ze vragen raad aan de dieren in het bos en steeds worden ze iets wijzer: sneeuw is zo koud als je neus en zo zacht al je staart. Een verhaal over nieuwe dingen ontdekken met mooie tekeningen waarin de kleuren langzaam veranderen van het roestbruin van de herfst naar winters ijsblauw.
Christofoor | € 15,95