André Roumen in radio-interview over ‘Alle verandering komt tot rust in Boeddha’

BESTEL ‘ALLE VERANDERING KOMT TOT RUST IN BOEDDHA’ – BESTEL EBOOK

Op zaterdag 16 april was André Roumen in de uitzending van Hello Radio Spirituality. Het gesprek ging over het onderwerp Boeddha, de geest van het universum. Dat is de titel van het symposion waarvoor hij de voordracht Wat betekent voor ons Boeddha? heeft verzorgd.

Roumen is geruime tijd aangesloten bij het Gouden Rozenkruis en is daarvoor actief geweest binnen het boeddhisme. In het gesprek deelt hij ervaringen en vertelt hij wat die voor hem betekenen.

Boeddha:

‘Uit onwetendheid ontstaat onderscheiding, uit onderscheiding bewustzijn – ik-bewustzijn, uit bewustzijn naam-en-vorm, uit naam-en-vorm de zes verbindingen – vereenzelviging, uit de zes verbindingen aanraking, uit aanraking aandoeningen – gehechtheid, uit aandoening dorst – begeerte, uit dorst hechten, uit hechten worden, uit worden geboorte, uit geboorte ouderdom en dood, smart, klagen, leed, bekommernis en vertwijfeling’.

‘Hoe talloos de levende wezens ook zijn, ik beloof ze alle te bevrijden. Hoe peilloos de oorzaak van lijden ook is, ik beloof die steeds weer opnieuw geheel en al op te heffen.’

BESTEL ‘ALLE VERANDERING KOMT TOT RUST IN BOEDDHA’ – BESTEL EBOOK

 

LEES OVER HET SYMPOSION ‘MENS EN NATUUR’ OP ZONDAG 29 MEI IN BILTHOVEN