Drie boekjes van het jeugdwerk van het Rozenkruis

BELUISTER DE LANGSPEELPLAAT NOVEROSAKLANKEN

 

De bovenstaande drie boekjes van Rozekruis Pers zijn voortgekomen uit het jeugdwerk van het Rozenkruis. Hieronder volgen korte beschrijvingen. 

1 Johan Laatstgeboren

Johan Laatstgeboren is de geschiedenis van een jongen, die een landgoed erft. Een landgoed met een bijzondere opdracht, welke luidt:
Verander het huis naar het oorspronkelijke plan, vernieuw de ruimte één voor één.
Op het eerste gezicht een heel eenvoudige taak, maar als Johan vol enthousiasme de handen uit de mouwen steekt, overziet hij nog niet welke vérstrekkende gevolgen dit heeft.
Johan Laatstgeboren is een symbolisch verhaal. Het kan de geschiedenis worden van eenieder die bereid is zijn leven tot op de fundamenten te herzien, en te baseren op de krachtlijnen en structuren van het Ene Licht.

2 Kleurenland 

Verhalenbundel afgewisseld met korte stukjes en overdenkingen, geschikt om voor te lezen, om zelf te lezen, én om zelf te illustreren. Bijgevoegd zijn losse plaatjes die erbij horen en ingeplakt kunnen worden. De illustraties zijn geschilderd door de kinderen van de Jan van Rijckenborghschool in Hilversum. Alle verhalen zijn op Noverosa, het conferentiecentrum voor de jeugd, ontstaan. Kleurenland en andere verhalen is voor elke leeftijd en voor iedereen die iets van de vreugde van het jeugdwerk op Noverosa wil ervaren.

3 Een hart voor de koning

Twee spannende verhalen voor kinderen tot twaalf jaar. Richard, de zoon van een glasblazer, wil maar één ding: een ridder van de koning worden. Wat is hij blij als hij een uitnodiging ontvangt! Als eerste opdracht moet hij een geschenk voor de koning maken, dat een ridder waardig is. Hij wil een kristallen hart blazen, maar dan wordt er dringend op de deur geklopt. De koning is ontvoerd en gevangen genomen! Ze hebben nú zijn hulp nodig. Wat moet hij doen?

LEES OVER DE BOVENSTAANDE BOEKEN VAN HET JEUGDWERK VAN HET ROZENKRUIS