Aarde, zout & vuur – koken met groenten op het ritme van de seizoenen – Susann Probst en Yannic Schon

BESTEL AARDE, ZOUT & VUUR

Volgens de Berlijnse fotografen en influencers van Krautkopf is niks zo lekker als vegetarisch koken met vers geoogste ingrediënten uit eigen moestuin. Ze bundelden hun 60 favoriete seizoensrecepten tot het vuistdikke kookboek ‘Aarde, Zout en Vuur’. Het boek vol sprookjesachtig mooie foto’s.

Bloggersduo Susann Probst en Yannic Schon begonnen een aantal jaar geleden hun blog ‘Krautkopf’ over vegetarisch koken. Al snel werd het razendpopulair en een kookboek kon niet uitblijven. Hun eerste kookboek ‘Krautkopf’ werd met gejuich ontvangen.

Inmiddels hebben ze hun Berlijnse leven verruild voor een bestaan op een (zelfverbouwde) boerderij in deelstaat Mecklenburg, net boven de Duitse hoofdstad. Uit hun jaloersmakende grote en mooie tuin halen zij het ene na het andere ingrediënt waarmee ze de meest verrassende vegetarische recepten door het hele jaar weten te maken. En voilà, zie hier hun tweede kookboek.

Alle 60 verassende en vegetarische recepten in het kookboek zijn samengesteld, gekookt en gefotografeerd door Yannic Schon en Susann Probst. Meer dan de helft van de recepten is veganistisch, lactose- en glutenvrij. De filosofie achter dit kookboek is dat je maar drie elementen nodig hebt om de sterren van de hemel te koken: aarde (waar alles in groeit), zout (dat de oorspronkelijke smaak van producten accentueert) en vuur (dat levensmiddelen knapperig of juist mals maakt). Met adembenemend mooie foto’s van zowel het eten als inspirerende sfeerfoto’s van de moestuin, het boerderijtje en de auteurs zelf. Dit boek vormt een ode aan een eenvoudige oer-manier van leven door alle seizoenen heen.

BESTEL AARDE, ZOUT & VUUR