De innerlijke weg, serie van negen inspiratie-avonden van het Gouden Rozenkruis in Amsterdam

Van september 2023 tot en met mei 2023 verzorgt het Gouden Rozenkruis in Amsterdam een serie van negen inspiratie-avonden op een dinsdag met het overkoepelende thema: De innerlijke weg. Elke maandelijkse bijeenkomst zal worden geleid door een andere spreker. 

Alle wereldreligies en belangrijke wijsheidsstromingen kennen een uiterlijke en een innerlijke weg. Jezus bijvoorbeeld sprak in gelijkenissen. Hij gebruikte daarvoor alledaagse, herkenbare en begrijpelijke situaties uit het (boeren)leven en de natuur. De letterlijke betekenis van de gelijkenissen was begrijpelijk voor de massa, de diepere, verhulde betekenis was voor de ingewijden bedoeld.

Mensen die de diepe zin proberen te begrijpen van de verhalen en kennis uit de verschillende wijsheidsstromingen volgen een innerlijk pad. De verhalen en de personages die in gelijkenissen voorkomen, gaan over henzelf en hebben hun iets te vertellen. Waar begint de innerlijke weg en hoe kun je je op die weg richten? Wat betekent het voor een mens om een dergelijk pad centraal te stellen in zijn leven? Valt er over die weg iets te zeggen dat universeel is, voor alle mensen en ook wereldgodsdiensten geldig?

PROGRAMMA 2023 – 2024

PRAKTISCHE INFORMATIE

Data: zie hierboven, de derde dinsdag van de maand
Tijd: 20.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Huis met de hoofden
Adres: Keizersgracht 123, Amsterdam
Kosten: vrijwillige bijdrage
Aanmelden: niet nodig

LEES OVER DE BOVENSTAANDE BOEKEN VAN SPREKERS OP DE INSPIRATIE-AVONDEN