20 – HET LATENTE VUUR – Fragmenten ter bezinning – De vuurgloed van de ontstijging

 

BESTEL FRAGMENTEN TER BEZINNING

 

BESTEL DE DUBBEL-CD BRONWEL

Een vlam verspreidt licht en warmte. Hij die aldus ontstoken wordt, moet een fakkeldrager zijn, een toortsdrager en tevens een bewogene, echter niet slechts een emotionele mens. Een bewogen mens is een mens met een warm kloppend hart, vol liefde en begrip. Het is zelfs natuurwet dat wanneer we deze geestelijke krachten tezamen voegen, er een licht ontstaat dat een schijnsel geeft tot in het hoogste gebied der abstracte werkelijkheid, bij God de vader, de schepper van ons zonnestelsel.

Naarmate deze gezamenlijke lichtbaak straalt van trouwe geestelijke samenvoeging, wordt ook de smart van de wereld door deze zelfde kracht uit ons gelenigd, door liefde en begrip – als een geestelijke hulp.

Hier zijn we dus in de meest letterlijke betekenis van het woord praktisch werkzaam. Want waar er sprake is van geestelijke gemeenschap, daar is sprake van de juiste geestelijke intelligentie, die in staat is om iedere vraag van lijdende mensenkinderen te beantwoorden en te voeren tot het juiste begrip van waarheid en redelijkheid.

Uit: De vuurgloed van de ontstijging door Zwier Willem Leene
Hoofdstuk: Het latente vuur
Citaat opgenomen in: Fragmenten ter bezinning

BESTEL FRAGMENTEN TER BEZINNING

BESTEL DE VUURGLOED VAN DE ONTSTIJGING