Grandioze ontplooiing van talenten

 

Er nadert een nieuwe mogelijkheid. Op de stukgeslagen hoop en de vernietigde zelfverzekerdheid van het hoog-intellectueel publiek gaat zich straks vestigen een nieuw verlangen. Spot, gelach en laster zullen van de gezichten verdwijnen en men zal luisteren naar de esoterici, eindelijk naar hen luisteren.

Dan zullen de zonen van de profeten u vertellen gaan van de Alomtegenwoordige Goddelijke Wijsheid, die nader is dan handen en voeten. Zij zullen u zeggen, hoe deze wijsheid te verkrijgen is. Zij zullen u aandrijven tot een nieuwe levenshouding, geboren uit de liefdekracht van Jezus Christus.

U zult ontdekken gaan hoe een reine witte bloem zich in uw wezen gaat openbaren, de mystieke lelie, de lotus van de oosterse zieners. Het is het binnentreden in de heilige hallen van de abstracte gedachte, waar de Wijsheid van God, het Universele weten, als kracht kan worden ingedronken. Het is een wandelen in het Licht, gelijk hij in het Licht is.

Citaat van Jan van Rijckenborgh Tot leven is geroepen alles wat geboren wordt uit het zonnehart van de Vader

Op deze wijze vouwt zich voor de leerling open een onmetelijke Godskennis, een goddelijke filosofie, de filosofie van het magische weten. Welnu, op deze basis, bij deze Poort van de Eeuwigheid, zullen allen die geroepen worden tot het neo-intellectualisme, alle minnaars van de Ware Wijsheid, verenigd worden.

En daar zullen zijn denkers, dichters, en bouwers, geroepenen voor alle takken van wetenschap, kunst en religie; en gelaafd uit die Ene Bron van Oerwijsheid, als broeders en zusters tot één keten aan elkander verbonden, zullen zij ten arbeid tijgen, tot grandioze ontplooiing van hun talenten.

In het Godslicht zullen hun talenten openbloeien als een roos, en hand in hand zullen zij met hun lichtende daden schrijven het Librum Naturae, Het Grote Boek van de Natuur, als een waarheid, die eeuwigheden zal verbinden.

Tot sterven is gedoemd al het onwaarachtige. Tot Leven is geroepen al wat geboren wordt uit het eeuwig Zonnehart van de Vader.

Bron: De Roep van de Rozenkruisers Broederschap, Jan van Rijckenborgh

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *