Beschouwingen over ‘De Stem van de Stilte’ door H.P. Blavatsky – nieuw posthuum boek van J. van Rijckenborgh

BESTEL BESCHOUWINGEN OVER DE STEM VAN DE STILTE

Op het jubileumfeest 100 jaar Gouden Rozenkruis op zaterdag 24 augustus 2024 in Haarlem brengt uitgeverij Rozenkruis pers een nieuw boek uit van J. van Rijckenborgh: Beschouwingen over De Stem van de Stilte van H.P. Blavatsky. Het gaat om een uitgave met toespraken die de grootmeester van het Gouden Rozenkruis in 1962 en 1963 heeft gehouden voor de toenmalige leerlingen van de zevenvoudige geestesschool tijdens tempeldiensten op het conferentiecentrum Renova in Bilthoven. Nu worden deze beschouwingen, die nog niet eerder zijn gepubliceerd, beschikbaar gesteld aan iedereen die daar werkelijk belangstelling voor heeft.  

Aan de hand van de lyrische en diepzinnige tekst van Helena Petrovna Blavatsky (1831-1891) die bekend staat als De stem van de Stilte vertelt Van Rijckenborgh (1896-1968) wat het inhoudt om leerling te zijn van een inwijdingsschool. In zijn verhandelingen over Akasha’s hoogten, het ware denkvermogen van de ziel en de kundalini van het hart spreekt hij over onder andere ‘de zeven stemmen van de innerlijke God’, het wezen van de liefde en de waarheid van Alaya, het verloren vaderland.

Na 1963 zijn deze voordrachten van Van Rijckenborgh in veel landen tijdens vernieuwingsconferenties nog diverse malen herhaald. Duizenden rozenkruisleerlingen hebben zich daarom door de decennia heen bezonnen op de teksten van De Stem van de Stilte en de beschouwingen daarover.

BESTEL BESCHOUWINGEN OVER DE STEM VAN DE STILTE

INHOUDSOPGAVE

Inleiding

  1. Dharana
  2. De hal der smarten
  3. Waartoe voert het pad?
  4. De hal van wijsheid
  5. De oorsprong van de mens
  6. De liefde
  7. Eeuwig leven
  8. De twee bloeiperioden van de roos
  9. Akasha
  10. Alaya
  11. De archeus
  12. De monade
  13. De drie gewaden
  14. Het wezen der zelfovergave
  15. De zonnekrachten van de logos
  16. De rozenkracht
  17. Zeven tonen in één

BESTEL BESCHOUWINGEN OVER DE STEM VAN DE STILTE

LEES OVER DE BOVENSTAANDE BOEKEN VAN J. VAN RIJCKENBORGH