Boeken over water: medicijn, wandelingen, eilanden, spelletjes, planten en dieren

1 Water, het goedkoopste medicijn – F. Batmanghelidj
Gebaseerd op meer dan twintig jaar van klinisch en wetenschappelijk onderzoek naar de rol van water in het lichaam laat een baanbrekend arts zien hoe water – ja zeker, water – een verbazende reeks medische aandoeningen kan verhelpen. Alleen al het eenvoudig veranderen van de hoeveelheid water en zout die je opneemt, kan je helpen met het behandelen en voorkomen van tientallen ziektes, met het vermijden van kostbare medicijnen en met het genieten van een energieke nieuwe gezondheid. Je hebt hiervoor geen doktersrecept nodig. Het is overal verkrijgbaar en het kost niets. Het heeft geen gevaarlijke bijwerkingen. Het is het medicijn dat je lichaam nodig heeft wanneer het gestrest is. Het is gewoon, normaal water.

BESTEL WATER, HET GOEKOOPSTE MEDICIJN

2 De mooiste wandelingen langs water
Water is altijd in beweging en dat maakt wandelen langs water zo aantrekkelijk. Er gebeurt altijd iets: een ijsvogel die plotseling een visje grijpt, een herfstblaadje dat traag op de stroom van een beek reist of een libel die over een bosven scheert. Water brengt de natuur tot
leven. En waar kun je die natuur beter ervaren dan vanaf de wandelpaden langs beekjes, vennen, rivieren en de zee.

BESTEL DE MOOISTE WANDELINGEN LANGS WATER SOFTBACK

BESTEL DE MOOISTE WANDELINGEN LANGS WATER EBOOK

3 Omringd door water – Jan Bank en Doeko Bosscher
Nederland telt een achttal echte eilanden, of negen als ‘Rottum’ (Rottumeroog en Rottumerplaat) voor twee wordt gerekend. Daarnaast zijn er zeventien voormalige eilanden, waar de sfeer van vroeger nog voelbaar is. Jan Bank en Doeko Bosscher, fervente eilandliefhebbers, onderzoeken de geschiedenis van alle 25 (ooit) geheel door water omringde stukjes Nederland en peilen ook het heden. Welke invloed had het ‘omringd zijn door water’? Wat voor werk deden de inwoners, wat hield hen bezig, hoe gingen zij met elkaar om, hoe stonden zij in de wereld? En vooral: wat maakte het leven op een bepaald eiland anders dan op het vasteland of op andere eilanden? Zo komt een veelkleurig palet tot stand van deels convergerende en deels sterk uiteenlopende historische verhalen, verdeeld over vier regio’s: de Wadden, de voormalige Zuiderzee, het Zuid-Hollandse deel van de Delta en ten slotte de Zeeuwse archipel. De 25 hoofdstukken willen nieuwsgierigheid wekken en de lezer aanmoedigen de eilanden zelf te bezoeken om nog meer te ontdekken over de fascinerende diversiteit in hun geschiedenis.

BESTEL OMRINGD DOOR WATER

4 Gek op wetenschap water – Technoscienza
Ontdek de wereld om je heen met wetenschap! Met dit boek kunnen kinderen meer te weten komen over de chemisch-fysische eigenschappen van water via spelletjes, leuke weetjes en een heleboel interessante informatie. Ze leren ook over de verschillende verschijningsvormen van water in de natuur en over hoe essentieel water is in ons dagelijks leven!

BESTEL GEK OP WETENSCHAP WATER

5 Het dikke boek van alles wat leeft in het water – Sam Hume
Deze fraai vormgegeven uitgave in de serie Het dikke boek van gaat over planten en dieren rond en onder water.
Wist je dat …
potvissen een uur lang hun adem kunnen inhouden?
hersenkoraal wel 900 jaar kan leven?
de kroonbasilisk over water kan rennen door zijn enorme voeten?
Ontdek meer over alles wat leeft rond en onder water.
Van de kleinste plas tot de diepste oceaan.

BESTEL HET DIKKE BOEK VAN ALLES WAT LEEFT IN HET WATER