13 – Het jongetje met de gouden bal – januari – wandkleed en toelichting van Truus Waszink uit ‘Draden van licht’

 

Zij die de gouden bal van hun kindschap teruggevonden hebben, weten dat het Licht hun oorsprong is.
Symbolen, kleuren en klanken kunnen in hun diepste wezen alleen innerlijk begrepen worden. De mens leeft in een wereld van beperkingen naar ruimte en tijd. Diep is het verlangen verborgen om terug te keren naar zijn oorsprong.

Is er een mooier symbool dan de zon die ons licht en leven geeft?
Bestaat er een subtielere mogelijkheid om het diepste in de mens uit te drukken dan met een gouden bal, waarbij deze zich in de handen van een kind bevindt? 

Het licht kan met behulp van een prisma uiteenvallen in zeven kleuren. Deze kleuren zijn ook te vinden in een regenboog. Omgekeerd vormen deze zeven kleuren indien samengevoegd, wederom het witte licht. Het kind als symbool van de mens heeft in dit wandkleed de kleurstelling geel. 

Deze kleur is een van de zeven grondkleuren. De andere zes grondkleuren van de regenboog verlopen naar de buitenkant van het wandkleed. Op deze wijze is het kind een integraal onderdeel van licht en daarmee het Licht. Indien de mens de hiermee te associëren zeven ontwikkelingsfasen doorloopt en deze daarna kan samenvoegen tot een eenheid, kan hij het Licht ervaren en als zodanig verlicht zijn. De gouden bal, de innerlijke fluisterende verbinding met het Licht of het Zijn helpt hem daarbij. 

Bron: Draden van licht door Truus Waszink (het boek is helaas uitverkocht)

 

 

Eén gedachte op “13 – Het jongetje met de gouden bal – januari – wandkleed en toelichting van Truus Waszink uit ‘Draden van licht’

Reacties zijn gesloten.