Langspeelplaten van het Gouden Rozenkruis: Noverosaklanken, Jubileumconcert en Koorklanken vanuit Renova

Hierboven staan de hoezen van drie langspeelplaten met muziek van het Gouden Rozenkruis die in de jaren zestig en zeventig Nederland zijn uitgebracht door Rozekruis Pers.  De LP’s zijn uiteraard niet meer verkrijgbaar, maar alle geluidsopnamen zijn gedigitaliseerd en kunnen via de onderstaande links worden beluisterd. Bovendien zijn de (lied)teksten te lezen.

1 Noverosaklanken
Deze LP bevat 26 geluidsopnamen van het internationale jeugdwerk van het Gouden Rozenkruis. De plaat ‘Noverosaklanken’ bevat gezongen jeugdliederen en gesproken teksten in meerdere talen en lichte instrumentale muziek.

BELUISTER NOVEROSAKLANKEN

2 Jubileumconcert in het concertgebouw in Amsterdam
Op zondag 27 september 1964 vond in het Concertgebouw in Amsterdam een concert plaats waarvan een langspeelplaat is gemaakt. Dat concert werd opgedragen aan de de heer J. van Rijckenborgh door zijn toenmalige dankbare leerlingen ter herdenking van het veertig jarig bestaan van de geestesschool van het Gouden Rozenkruis.

BELUISTER HET JUBILEUMCONCERT

3 Koorklanken uit de Renovatampel
In december 1974 bracht uitgeverij Rozenkruis Pers een langspeelplaat uit met de titel ‘Koorklanken uit de Renovatempel’. Daarop staan elf hymnen die in de tempel van het conferentiecentrum Renova zijn gezongen door het toenmalige tempelkoor van het Gouden Rozenkruis.

BELUISTER KOORKLANKEN UIT DE RENOVATEMPEL

BELUISTER GEDEELTEN VAN DE BOVENSTAANDE CD’S VAN HET GOUDEN ROZENKRUIS